Manse aloitti lopputurnausurakkansa lauantaina ja suisti Pesäkarhut pronssiotteluun. Kun Pesäkarhujen kolmen mestaruuden jatkoksi poikkeusajat aiheuttivat kaksi välivuotta, hallimestaruus oli edellisen kerran voitettu Porin ulkopuolelle Jyväskylän Kirittärien viedessä kultaa 2016.

Tällä kertaa Kirittäret sai taipua hopealle. Joukkueen valopilkkuna loisti vasta 18-vuotias Joensuun Mailan kasvatti, superpesisdebyyttiään tavoitteleva Sara Kujanen, joka takoi myös loppuottelun avausjuoksun ja kasvatti viikonlopun lyötyjen juoksujen määränsä neljään.

Tämän jälkeen tahtipuikon varasti Manse. Anna Ala-Kauhaluoma löi vastustamattomasti väliin ja Sylvi Pellonperä sai onnettarenkin puolelleen kotiutuksessaan. Kokenut Kirsi Ala-Lipasti viimeisteli välilyönnillään jakson loppulukemat 3-1, kun tänään kolme juoksua tuonut Henna Peltokangas kiiti kotipesään.

Koppareille painetta

Kirittärien kokoonpanosta puuttuivat Ella Korpela ja Tinja Töyrylä. Manse laittoikin koppariosastolla pelanneet Viivi Partasen ja Susanne Ojaniemen lujille. Ottelun ratkaisu ja toisen jakson voittojuoksu syntyi jyväskyläläisten kannalta harmittavasti, kun laittomaksi menossa ollut Siri Eskolan lyönti sirvahti räpylästä kenttään kahden palon tilanteessa. Jatkona Lina Oleniuksen upea tappipelaajan ylitys tolppasyötöstä lisäsi kotijoukkueen johdoksi jo ratkaisevan tuntuisen 2-0.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Kakkospalkittu Olenius kruunasi upean iltansa lyömällä puolittaisen läpilyönnin takaa ja jakson loppunumeroiksi 3-0. Voittajien parhaaksi pelaajaksi arvostettiin vahvasti ykköskärjessä onnistunut Anna Ala-Kauhaluoma. Molempien joukkueiden lukkarit, pohjoiskarjalaisten pesiskoulujen kasvatit Mansen Senni Sallinen ja Kirittärien Mari Mantsinen, pelasivat vahvasti ja aiheuttivat jatkuvasti päänvaivaa niin sisäjoukkueelle kaarella kuin etenijöille.

– Hyvältä tuntuu, hallimestaruus on itsellenikin ensimmäinen. Sisällä olisi vähän enemmänkin voinut lyödä juoksuja, mutta tein oman parhaani ja olen omaan peliin ihan tyytyväinen, totesi Kirittäristä tälle kaudelle Mansen paitaan siirtynyt Siri Eskola Ruudun haastattelussa.

Tuplamestaruuteen hallissa, miesten ja naisten SM-kultaan samalla kaudella, on tätä ennen yltänyt vain Oulun Lippo 1995, 1996, 1998 ja 1999. Mansen naisten nykyisestä pelinjohdosta Jari Cavernelis oli viuhkassa Lipon miesten mestarijoukkueessa 1998 ja Antti Vihtkari (myös 1999) pelaajana.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Pesäkarhut jatkoi mitaliputkeaan

Pesäkarhut voitti kuudennen peräkkäisen naisten Halli-SM-mitalinsa kukistettuaan Seinäjoen Maila-Jussit pronssiottelussa 2-0 (2-1, 2-1). Kaikista kolmesta lyödystä juoksusta vastasi Go On Superjokeri Susanna Puisto. Pronssijoukkueessa saivat vastuuta myös nuoret omat kasvatit Sanni Huhtala, Kiira Kautto ja Kaisa Viitala sekä Pesä Yseistä Lappeenrannasta lainattu lukkari Essi Rytteri.

Pirteästi turnauksessa esiintynyt Seinäjoen Maila-Jussit tavoitteli seurahistoriansa ensimmäistä naisten Halli-SM-mitalia ja jäi siitä vain niukasti kärsittyään tappion Kirittärille kotiutuskilpailun kolmannella kierroksella lauantaina. Joukkue sai kuitenkin arvokasta oppia jatkoon sekä vastuuta useille nuorille pelaajille.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Superpesis (@superpesis)

Kaikki miesten ja naisten Halli-SM-ottelut ovat katsottavissa tallenteina Ruudussa. Tulokset, tilastot ja taulukot löytyvät Veikkaus-tulospalvelusta.

Juhlavuoden Halli-SM-kultaa 2022: Manse PP, Tampere

Anna Ala-Kauhaluoma; Kirsi Ala-Lipasti; Jasmin Andreasen; Siri Eskola; Anna Hemmilä; Virpi Hukka; Elli Kattelus; Sara-Ella Kemppainen; Lina Olenius; Sylvi Pellonperä; Henna Peltokangas; Saaga-Angelia Raudasoja; Ella Reiman; Senni Sallinen. Jari Cavernelis (pj); Antti Vihtkari (2. pj)

Juhlavuoden Halli-SM-hopeaa 2022: Jyväskylän Kirittäret

Venla Karttunen; Oona Kinnunen; Ella Korpela; Sara Kujanen; Emma Körkkö; Roosa Lappalainen; Mari Mantsinen; Jutta Myllyniemi; Ella Mäkelä; Eeva Mäki-Maukola; Elsa Nyman; Susanne Ojaniemi; Viivi Partanen; Iiris Rautio; Ronja Salmela; Kati Tanhua; Laura Toikkanen; Tinja Töyrylä. Mattias Kitola (pj)

Juhlavuoden Halli-SM-pronssia 2022: Pesäkarhut, Pori

Pauliina Harinen; Sanni Huhtala; Emilia Itävalo; Kiira Kautto; Ella Kuusisto; Mari-Ann Lehtinen; Emilia Linna; Ida Lähde; Emilia Mattila; Elisa Pauna; Tiia Peltonen; Susanna Puisto; Essi Rytteri; Maria Suominen; Eveliina Tuominen; Minttu Vettenranta; Kaisa Viitala. Jarkko Pokela (pj); Turo Lauttamus (2. pj)