Sähköiset palvelut kattavat joukkueen pelaajien, pelinjohtajien ja toimihenkilöiden hallinnan, otteluiden kirjaamisen, otteluohjelmat, ottelusiirrot sekä tulosten vahvistamisen. Suomisportin Sportti-ID-numero yksilöi pelaajat ja yhdistää tulospalveluun lisenssitiedot. Kaikki tulokset, tilastot ja sarjataulukot löytyvät jatkossa samasta paikasta osoitteesta www.pesistulokset.fi.

Tavoitteena on samalla tehdä kirjaamisesta alempien sarjatasojen otteluissa entistäkin yksinkertaisempaa. Peruspöytäkirjan tekeminen vastaa jopa helpotettuna entistä pientä pöytäkirjaa eli siihen merkitään lähinnä tärkeimmät pelitapahtumat, kuten juoksujen lyöjät ja tuojat, palot rastittamalla, vaihdot sekä jokereiden käyttö.

Kirjaamiseen voi käyttää haluamaansa päätelaitetta, mutta kätevimmin peruspöytäkirjan tekeminen käy älypuhelimella. Verkkoyhteyden katkeaminenkaan ei haittaa. Kirjaamista voi myöhemmin jatkaa kohdasta, jossa yhteys katkesi.

Tarkemmat ohjeistukset julkaistaan seuroille maanantaina 28. maaliskuuta. Samalla mahdollistetaan pääsy testiympäristöön, jossa peruspöytäkirjan täyttämistä pääsee vapaasti kokeilemaan.

Sähköisten palveluiden integrointi etenee vaiheittain

Tulospalvelun kehittäminen on yksi osa Pesäpalloliitossa käynnissä olevaa laajempaa sähköisten palveluiden kehittämisprosessia, joka etenee vaiheittain. Laajan kokonaisuuden osana tulospalvelua samalla integroidaan muihin Pesäpalloliiton sähköisiin järjestelmiin.

Pesäpalloliitto mullisti sähköisten järjestelmien käytön urheilussa, kun lajissa otettiin käyttöön uusi tulospalvelujärjestelmä Superpesiksen avauskierroksille toukokuussa 1991. Laajaa sähköistä kirjaamista on siitä saakka käytetty kolmella ylimmällä sarjatasolla sekä nuorten Superpesiksessä. Jatkossa kirjaaminen tapahtuu täysin sähköisesti myös peruspöytäkirjan – entisen pienen pöytäkirjan – otteluissa, joissa aiemmin on hallinnoitu verkossa vain tuloksia ja sarjataulukoita. Uuden tulospalvelun toteutuksesta on vastannut porilainen Aline yhteistyössä Pesäpalloliiton kanssa.