Nostalgiaa on ilmassa. Jymy on Superpesiksen menestynein seura, jota edusti yhteensä 12 kaudella kaikkien aikojen pesäpalloilija, IPV:ssä uransa päättävä Toni Kohonen.

Joukkueet ovat kohdanneet Superpesiksen loppuottelussa kolmesti. Jymy vei voiton 1990 ja 1993, IPV 1991. Ottelutapahtuman järjestelyistä vastaava Alajärven Ankkurit muistetaan kahdesta peräkkäisestä mestaruudestaan 1988-89.

– Alajärven kaupunki oli jo talvella esittänyt Sotkamon kunnan kautta toiveen saada Jymy pelaamaan legendaarisella Kitron pesäpallostadionilla. Nyt me viemme Superpesiksen takaisin perinteiseen pesispitäjään, kertoo SuperJymy Oy:n toimitusjohtaja Mikko Kuosmanen tiedotteessa.

Katsojille tarjotaan maksuton sisäänpääsy yhteistyökumppanien mahdollistamana. Alajärven kaupunki, Ankkurit, Jymy ja IPV haluavat rakentaa tapahtuman, jota muistellaan ”lämmöllä ja pitkään”. Ankkureiden kasvateista entiselle kotikentälleen palaavat IPV:n paidassa Sasu Iivarinen sekä pelinjohtaja Jukka Mäkinen.

– Erittäin hieno juttu. Uskon, että tapahtuma saa hyvän vastaanoton niin Alajärvellä kuin lähialueellakin. Pesäpallon juhlavuosi, tutut joukkueet ja pelaajat tuovat varmasti hyvän mausteen juhlakauden avausottelulle. Tavoitteena on ehdottomasti saada tupa täyteen, Alajärven kaupunginjohtaja Vesa Koivunen tunnelmoi.

– Ankkureiden junioritoiminta on ollut viime vuosina ilahduttavasti nosteessa. Tuleva ottelu on varmasti omiaan lisäämään innostusta alueella. Laajemmasta näkökulmasta tapahtuma yhdistää niin seuroja, kuntia kuin yrityksiäkin, Koivunen kiittelee.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ankkuritpesis (@ankkuritpesis) jakama julkaisu

Perinteinen pesäpalloseura Ankkurit on ollut edustettuna miesten pääsarjatasolla 36 kauden ajan. Viimeisin taival Superpesiksessä päättyi kauteen 2019, mutta uutta tulemista valmistellaan määrätietoisesti.

– Me rakennamme Ankkureissa tällä hetkellä kestävää pohjaa sille, että saamme oman joukkueen takaisin superpesiskartalle lähitulevaisuudessa. Tärkeimpinä seikkoina ovat talouden vakauttaminen, seuran taustojen vahvistaminen ja eritoten omien junioreiden pelaajapolun rakentaminen, painottaa Ankkureiden puheenjohtaja Tapio Kantokoski.

Alun perin Jymyn ja IPV:n oli tarkoitus pelata kotimaan avausottelu Helsingissä.

– Valitettavasti Helsingissä pelattavan kotiottelun ylle kohosi liian paljon harmaita pilviä ja kysymysmerkkejä, joita ei tässä ajassa saatu ratkaistua, Mikko Kuosmanen toteaa.

Pesäpallon juhlavuoden superpesiskausi avataan Fugepesis-tapahtuman merkeissä Espanjan Fuengirolassa 23.-24.4. Kotimaan kauden avauksessa kohtaavat Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot Kitron pesäpallostadionilla Alajärvellä 12.5. kello 18.