Valtakunnallisilla pesäpalloleireillä pelataan C-nuorten Suomen mestaruuksista sekä D- ja E-junioreiden ikäluokkamestaruuksista, mutta tärkeimmät tavoitteet liittyvät yhteisöllisyyteen ja liikunnallisen kipinän sytyttämiseen. Pesäpalloleirit ovat ikimuistoisia tapahtumia lapsille ja nuorille. Lisäksi lapsen urheiluharrastus tuottaa vanhemmillekin merkityksiä, kuten Anna Tuomola osoitti pro gradu -työssään.

– Kun leirille kerran innostuu lähtemään, ei sieltä jatkossakaan malta pysyä poissa. Valtava innostus ilmoittautumisen alkaessa, ensimmäisen tunnin aikana noin 400 joukkuetta, sen osoittaa toteen, Pesäpalloliiton leireistä vastaava seurakehittäjä Mika Mikola hehkuttaa.

Ennen pandemiaa valtakunnallisille ja alueellisille leireille osallistui yli 700 joukkuetta vuosittain. Ilmoittautumisen alku kertoo suosion jatkuvan vahvana kansallispelimme pesäpallon 100-vuotisjuhlavuonna.

– Erityinen sympatiani on 07-08-syntyneiden puolella, kun Suurleiri jouduttiin pandemian vuoksi perumaan kahtena peräkkäisenä vuonna. Toivottavasti mahdollisimman moni heistä pääsee nyt mukaan Nuorisoleirille, Mikola huomauttaa.

Leireillä on käyty ilmoittautumisia läpi ja poistettu mahdollisia useampaan kertaan rekisteröityneitä joukkueita. Jos leiri silti täyttyi ennen kuin joukkue ehti ilmoittautua, viimeinen oljenkorsi on ottaa leirivastaavaan yhteyttä sähköpostitse (mika.mikola(ät)pesis.fi). Leirivastaava yhteistyössä kyseisen leirin kanssa käy läpi, onko tilanteen osalta mitään tehtävissä.

Juhlavuoden leireistä F-G-ikäisten Naperoleiri pelataan Siilinjärvellä 4.–8.7., E-ikäisten Tenavaleiri Sotkamossa 19.–24.7., D-ikäisten Suurleiri Hyvinkäällä 11.–16.7. ja C-ikäisten Nuorisoleiri Seinäjoella 25.–30.7.