Ennen ilmoittautumista on hyvä tutustua ohjeisiin ja käydä läpi ilmoittautumisehdot (pdf). Ilmoittautumislomakkeella kysytään alustavasti joukkueen kiinnostus saapua leirille vuorokautta aiemmin.

Sekä joukkueiden että nuorisotuomareiden ja tuomaritarkkailijoiden ilmoittautuminen valtakunnallisille leireille tapahtuu Pesistulospalvelussa osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi 6.3. kello 12 alkaen.

Kun joukkueen ja yhteyshenkilön tiedot on syötetty järjestelmään, ennakkomaksu (kolmen leiripassin hinta) tulee maksaa järjestelmästä ladattavan lomakkeen mukaisesti. Leiripassin hinta on F-G-ikäisten Naperoleirillä 165 €, E-ikäisten Tenavaleirillä 210 €, D-ikäisten Suurleirillä 225 € ja C-ikäisten Nuorisoleirillä 240 €. Joukkueen ilmoittautuessa leirille 1.5. tai tämän jälkeen jokaisen leiripassin hintaan lisätään 10 euron korotus.

Leirille osallistuvalta joukkueelta edellytetään pöytäkirjaan merkittävä pelinjohtaja, joka on suorittanut vaadittavat koulutukset. Pelaajilla tulee puolestaan olla asianmukainen pelaajalisenssi voimassa. Lisenssivaihtoehto on iän perusteella joko nuorisolisenssi tai juniorilisenssi (tulokaslisenssi, jos pelaajalla ei ole kertaakaan aiemmin ollut pesäpallon kilpailulisenssiä). Tuomareille, pelinjohtajille ja toimitsijoille on oma lisenssivaihtoehtonsa, mutta tuomarina voi toimia myös millä tahansa pelaajalisenssillä. Kaikki lisensseihin liittyvät ohjeistukset ja linkki verkko-ostoon Suomisportissa löytyvät osoitteesta www.pesis.fi/kilpailu/lisenssit (ensi kesän lisenssejä pääsee hankkimaan uuden lisenssikauden alkaessa 1.4.2022).

Valtakunnalliset leirit ovat täyttyneet ennätystahtiin viime vuosina. Ilmoittautumisajan alkaessa kannattaakin olla kärppänä ilmoittamassa oma joukkue mukaan leirille! Joukkueen tulee vahvistaa ilmoittautumisensa ennakkomaksulla ensi tilassa.

Jos kuitenkin käy niin onnettomasti, että leiri ehtii täyttyä, joukkue voi vielä ottaa yhteyttä Pesäpalloliiton leirivastaavaan Mika Mikolaan mika.mikola(ät)pesis.fi ja perustella tilanteensa. Tämän jälkeen katsotaan, onko asialle mahdollisesti jotain tehtävissä.

F-G-ikäisten (10-vuotiaiden ja nuorempien) Naperoleiri pelataan Siilinjärvellä 4.–8.7., E-ikäisten (12-vuotiaiden ja nuorempien) Tenavaleiri Sotkamossa 19.–24.7., D-ikäisten (14-vuotiaden ja nuorempien) Suurleiri Hyvinkäällä 11.-16.7. sekä C-ikäisten (16-vuotiaiden ja nuorempien) Nuorisoleiri Seinäjoella 25.–30.7.