Projektin taustalla on kaksi perusajatusta: 1) Me uskomme, että nuoret pesäpalloilijat ovat urheilijoina taidoissa edellä jopa Euroopan huippumaiden baseball junioreita 2) On tärkeätä tuoda kansainväliset uramahdollisuudet osaksi Pesäpalloliiton alaisten seurojen valikoimaa.

Huotarin aikanaan lanseeraaman ajattelun pohjalta tarkoitus on luoda Pesäpalloliiton jäsenseurojen ohjelmaan entistä laajemmat harrastusmahdollisuudet siten että seuroissa voidaan jopa tulevaisuudessa pelata rinnakkain pesäpalloa sekä baseballia ja softballia. Tätä kautta saadaan nuorille urheilijoille monipuolisempaa toimintaa ja annetaan myös mahdollisuus kansainvälisiin otteluihin aina ulkomaille suuntautuvaa ammattilaisuraa myöten.

Nyt startattu U12 maajoukkueprojekti palvelee näitä perusajatuksia hyvin ja ensi kesänä pääsemme mittamaan junioreittemme tasoa Wienin EM-karsinnoissa 5–9.7. Tuolloin Suomen Pikkukarhut saavat vastaansa Kroatian, Puolan, Iso Britannian sekä toivottavasti myös Ukrainan maajoukkueen. Venäjän joukkue on suljettu pois WBSCE:n (Euroopan Baseball ja Softball Liitto) toimesta.

Nyt valittu valmennusrinki karsittiin suuresta joukosta nuoria pelaajia kaksipäiväisessä treeni- ja testitapahtumassa päävalmentaja Riku Katajamäen johdolla. Joukkuetta oli myös opastamassa poikien ”kummina” toimiva Konsta Kurikka, joka oli lentänyt tapahtumaa varten Espanjasta, jossa mies pelaa Valencian Antorchan riveissä maan pääsarjassa.

Valmennusrinkiin valittiin pelaajia seuraavista pesäpalloseuroista: Espoon Pesis, Hämeenlinnan Paukku, Hyvinkään tahko, Imatran Palloveikot, Kankaanpään maila, Keravan pesis, Koskenkorvan Urheilijat, Kouvolan pallonlyöjät, Porin Pesäkarhut ja Sotkamon Jymy.

Valmennusrinkiin valittiin seuraavat pelaajat:

Espoon Pesis (7)

 • Häkkilä Anton
 • Koskela Eeli
 • Kärkkäinen Vili
 • Liinamaa Oscar
 • Nurmi Axel
 • Nurmi Konsta
 • Uusitalo Joonatan

Hämeenlinnan paukku (2)

 • Juppo Viljami
 • Korhonen Roope

Hyvinkään Tahko (3)

 • Honkaniemi Lukas
 • Paljakka Jimi
 • Ylianttila Eeli

Imatran Palloveikot (2)

 • Savolainen Antti
 • Vasara Konsta

Kankaanpään Maila (1)

 • Korkeakoski Veeti

Keravan Pesis (2)

 • Järvinen Joose
 • Kaipiainen Leevi

Koskenkorvan Urheilijat (2)

 • Kangastupa Joona
 • Karvonen Kasper

Kouvolan Pallonlyöjät (1)

 • Lahtinen Tiitus

Porin Pesäkarhut (2)

 • Lindholm Valtteri
 • Mäkelä Iivo

Sotkamon Jymy (1)

 • Huusko Viljami

Lisätietoja:

Jukka Ropponen, SBSL, Puheenjohtaja, 0400 423 910 / jukka.ropponen@goaliepro.com

Riku Katajamäki, U12 baseball maajoukkue, Päävalmentaja, 040 503 4400 / riku.katajamaki@elisanet.fi

World Baseball Softball Confederation on lajien kansainvälinen kattojärjestö, jonka päämaja sijaitsee Sveitsissä (Pully). Järjestöön kuuluu 198 kansallista jäsenliittoa sekä 13 ns. associate liittoa. Jäsenliitot tulevat 140 maasta ympäri maailman. Urheilijoita WBSC:n alaisuudessa on yli 65 miljoonaa. Liiton puheenjohtajana toimii Riccardo Fraccari (ITA).

World Baseball Softball Confederation Europe on WBSC:n alainen baseballin ja softballin kattojärjestö, joka vastaa lajien toiminnasta Euroopassa. WBSCE:N jäsenkunnan muodostaa 54 jäsenliittoa.

Suomen Baseball ja Softball Liitto toimii osana Pesäpalloliittoa. SBSL on WBSC:n´, WBSCE:n ja Suomen Olympiakomitean jäsen.