Valitse sivu

Kovan heittokäden omaava Kurikka on ilmoittanut tavoitteekseen baseball ammattilaisuuden ulkomailla, ja mieluusti vielä lajin mahtimaassa USA:ssa. Tuota tavoitetta kohti matkalla on nyt tehty sopimus kesäksi Espanjaan erittäin tärkeä, sillä ilman kokemusta, näyttöjä ja tilastoja on mahdotonta saada edes näyttöpaikkaa todellisiin ammattiympyröihin. Nyt tämän sopimuksen myötä Kurikka saa hyvän valmennuksen lisäksi paljon peliaikaa sekä myös mahdollisuuden päästä pelaamaan Suomen maajoukkueen paidassa EM-karsintoihin heinäkuussa.

Espanjasta on tavoite siirtyä entistä kovempiin ulkomaisiin sarjoihin jo seuraavana vuonna ja todellinen baseball ammattilaisuus on tavoitteena 2–3 säteellä.

Kurikka on ensimmäinen urheilija, joka on aloittanut uuden lajin pelaamalla ensimmäisen virallisen ottelunsa Saksan pääsarjassa Bundesligassa. Tämä tapahtui keväällä 2021 ennen Superpesiskauden aloitusta. Miehelle oli tarjolla pelipaikkoja jo Japanissa, Australiassa ja Etelä-Afrikassa, mutta koronapandemia esti ne aikeet. Nyt talvikauden Kurikka on pelannut Espanjan talvisarjaa Valenciassa.

Kurikka opsatamassa U12 baseball maajoukkueen kandidaatteja

Valencian päävalmentajana toimiva entinen Espanjan maajoukkueen sieppari Adrian Porres arvostaa Suomalaisen kykyjä paljon. Porresin mukaan: ”Konsta tulee olemaan yksi Euroopan parhaista syöttäjistä seuraavien 1-2 vuoden aikana!”