Kirittäret tuli loppuotteluun vahvasti ja hyydytti vastustajansa sisäpelin täysin. Joukkueen ykköskärjessä Viivi Partanen, Elsa Nyman, Sara Kujanen sekä kolme juoksua lyönyt Venla Vapaavuori olivat suorastaan fantastisella pelipäällä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Kirittäret NYP/NSS/B (@kirittarettalent) jakama julkaisu

Feran kannattajat joutuivat odottamaan omiensa avausjuoksua toiselle jaksolle asti. Ratkaiseva käänne tapahtui toisen tasoittavalla, kun Fera punnersi väkisin numerot 3-3:een ja otti ottelun hallinnan itselleen. Sofia Järviluoma kotiutti jokeripaidassa kolmesti.

Ratkaisu siirtyi kotiutuskilpailuun, jossa Fera otti vastustajaltaan luulot pois aloittavalla vuorolla. Lyöntipaikalla onnistuivat Erica Rosendahl, Matleena Rättö ja Oona Mäkinen.

– Tuntui tällä tavoin paljon kivemmalta, kun loppuun asti joutui jännittämään. Yhdeksikössä pelasi neljä C-tyttöä. Se ei ollenkaan näkynyt, isoja suorituksia tuli heiltä, Lehtinen kehuu.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Fera ry (@ferarauma) jakama julkaisu

Fera voitti tyttöjen hallimestaruuden viimeksi 2018. Kun halliturnaukset jouduttiin perumaan koronan aiheuttaman poikkeusajan vuoksi kahdella edellisellä kaudella, moni juhlii nyt uransa ensimmäistä Halli-SM-mitalia.

– Joukkueessa on sellaisia pelaajia, jotka ovat käytännössä voittaneet kaiken, mitä juniorit voivat voittaa – E:n, D:n, C:n sekä B:n ulkokenttien mestaruudet. Hallimestaruus puuttui, mutta nyt sekin tuli heille.

– Muutama pelaaja on sellainen, jotka eivät ole tottuneet menestymään. Osa taas on ja heiltä on saanut hyvää tukea. Nyt teimme tämän yhdessä, Lehtinen painottaa.

Fera on yltänyt viidellä edellisellä kaudella tyttöjen Superpesiksen loppuotteluun ja voittanut kaksi Suomen mestaruutta. Kun jälleen yhden Feran mestarijoukkueen kokoonpanoa tarkastelee, mahdollisuudet niittää menestystä ovat tulevinakin vuosina erinomaiset. Lehtinen nostaa esiin kärjessä numeroilla 1 ja 2 pelanneet nuoret ratkaisijat.

– Kaksi nuorempaa C-tyttöä, kaksoset Nelli Mäenpää ja Ida Mäenpää, voittivat viikko sitten sunnuntaina hiihdon SM-kultaa. Heille on nyt tuplakulta tullut viikon sisään.

Vaikka joukkueet lähtivät Porin Karhuhallista kotimatkalle takatalven lumituiskussa, keskittyminen Halli-SM-lopputurnauksen jälkeen on entistä tiiviimmin tulevassa kesäkaudessa. Lehtinen kiittelee mestaruuden antaneen vahvan itseluottamuspiikin nuorelle joukkueelle.

– Meillä on mahdollisuus mihin vain. Luulen, että pelaajatkin nyt uskovat siihen. Siitä se ei ainakaan jää enää kiinni.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön pesakarhutpori (@pesakarhutpori) jakama julkaisu

Tallenteet kaikista tyttöjen Halli-SM-lopputurnauksen otteluista ovat tilaajien katsottavissa (tutustumistilaus 1 € / 1 kk) Satakunnan Kansan nettisivuilla. Otteluista nähtiin myös suorat lähetykset Jussi Vallin selostamina. Tulokset, tilastot ja taulukot löytyvät tulospalvelusta.

Näkemyksensä ja kokemuksensa lauantaina kokeillusta uudesta pelitavasta voi lähettää palautelomakkeella.

Tyttöjen Halli-SM-kultaa 2022: Fera, Rauma

Hulda Alanen, Elviira Andreasen, Emma Hakala, Ilona Hakoniemi, Sofia Järviluoma, Lotta Lindroos, Iida Lomppi, Ida Mäenpää, Nelli Mäenpää, Oona Mäkinen, Martta Männistö, Anni Pulkkinen, Alina Rosendahl, Erica Rosendahl, Matleena Rättö. Toni Lehtinen (pj), Christian Koivu (2. pj)

Tyttöjen Halli-SM-hopeaa 2022: Jyväskylän Kirittäret

Liinu Havukainen, Ella Jääskeläinen, Eveliina Kalajanniska, Siiri Kantanen, Oona Kinnunen, Sara Kujanen, Fanni Käyrä, Julia Lampinen, Venla Manninen, Elsa Nyman, Viivi Partanen, Iiris Rautio, Ronja Salmela, Venla Vapaavuori, Vera Vertanen. Mattias Kitola (pj), Juha Mäkelä (2. pj)

Tyttöjen Halli-SM-pronssia 2022: Pesäkarhut-Akatemia, Pori

Emmi Aho, Siiri Elomaa, Ellen Erkkilä, Sanni Huhtala, Minttu Jaakola, Vilma Järvinen, Kiira Kautto, Milla Keinonen, Ella Kuusisto, Iida Lindholm, Lotta Loutti, Emilia Mattila, Anna Ojalainen, Enni Paatero, Joanna Paukkunen, Henna Rimpinen, Fanny Rintala, Julia Vaitiniemi, Kaisa Viitala. Vesa Ranta (pj), Kimmo Mäkinen (2. pj)