Ei ole sattumaa, että yli 80 eri lajiliittoa on tehnyt vastuullisen valinnan ja suosittelee jäsenistölleen kotimaista Sporttiturva-vakuutusta.

– Markkinaosuutemme urheilussa on vahvistunut entisestään, Koski toteaa.

– Vaikka itse sanonkin, Sporttiturvan kattavuus on huomattavasti laajempi kuin tavallisissa tapaturmavakuutuksissa. Siihen tehtiin vielä historiallisia parannuksia 2015: esimerkiksi hoitokulujen yläraja liki tuplattiin 15 000 euroon, tapaturman ja voimanponnistuksen käsitteet laajentuivat sekä vaatimus ulkoisesta tekijästä vamman syntymiseen poistui, Koski avaa.

Neljän viimeksi kuluneen vuoden aikana pesäpallossa tilastoitiin jopa 2800 Sporttiturvasta korvattua vahinkoa. Se on liki neljännes pesäpallon vuosittaisesta vakuutusten määrästä. Luvut tarkentuvat myöhemmin, sillä kuluja korvataan kolmen vuoden ajan vahingon sattumisesta. Yleisimmin pesäpallossa vahingot kuuluvat kategoriaan ”venähdys, revähdys, repeämä”, kohteena on polvi tai nilkka. Vaikka suuri osa vakuutuksen hankkineista säästyy ainakin pahemmilta loukkaantumisilta, kattava vakuutus tuo tärkeällä tavalla mielenrauhaa urheilijan arkeen ja turvan pahan päivän varalle.

Vahinkosuhde ei ole vakuutusyhtiön näkökulmasta kehittynyt erityisen myönteiseen suuntaan, vaikka korona-aika on hieman vaikuttanut tilanteeseen useissa lajeissa. Pohjola Vakuutus onkin ryhtynyt aktiivisiin toimenpiteisiin, joilla ennaltaehkäisyyn panostetaan ja urheilijoita palvellaan entistä paremmin. Pohjola Terveysmestari auttaa nopeasti tarvittavan hoidon piiriin.

– Se on tietysti meidän kaikkien tavoitteena, että vahinkoja sattuisi mahdollisimman vähän ja että urheilijoiden sairauspoissaolojen määrä pysyisi pienenä. Suurin osa vahingoista tapahtuu harjoituksissa eli vakuutusturva kannattaa hankkia heti vakuutuskauden aluksi. Oman vakuutuksen korvaavuus itse kilpailujen ulkopuolella kannattaa sekin varmistaa, Koski vinkkaa.

Pesäpallon uusi vakuutus- ja lisenssikausi alkaa 1. huhtikuuta (lisenssien myynti avataan 31.3.). Kun pelaaja-, pelinjohtaja- tai tuomarilisenssin hankkii huhtikuun loppuun mennessä tai passin kesäkuun loppuun mennessä, lisenssiin liitettävän Sporttiturva-vakuutuksen katsotaan olleen voimassa 1.4.2022 alkaen. Vakuutuskausi on kestoltaan vuoden eli aina 31.3.2023 saakka. Pesäpalloliitto tiedotti lisenssien ja passien hinnoista helmikuun alussa.

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva on voimassa valitun lajin otteluissa, kilpailuissa, harjoituksissa, leireillä sekä välittömästi harrastukseen liittyvillä meno- ja paluumatkoilla. Useiden lajien osalta Sporttiturva on alle 12-vuotiailla voimassa myös muiden lajiliittojen alaisissa urheilulajeissa.