Näiden kolmen päävalmentajan johdolla Suomi aloittaa tämän kuun lopun koeleiriltä matkan kohti lopullista tavoitetta eli paikkaa Los Angelesin kesäkisoihin 2028. Valmennustiimin täydentää Seinäjoen Mailajussien Juha Antikainen, Roihuvuoren Roihun Pasi Niemelä sekä Tampere Tigersien Bailey Chalmers-Vuorensyrjä. Joukkueen managerina toimii SMJ:N Jukka Marttala.

Päävalmentajakolmikko tutustui Suomen projektiin Euroopan Softball liiton toiminnanjohtajan, Ami Baranin kautta. Nähtyään videomateriaalia superpesiksen peleistä ja Roihun naisten ensimmäisistä lyöntikokeiluista, kolmikko oli vakuuttunut Suomen pelaajamateriaalin tasosta huippu-urheilijoina, sekä siitä, että Suomella on todelliset mahdollisuudet nousta softballin kärkimaiden joukkoon maailmassa. Pelaajamateriaali, WBSC:n (Maailman baseball ja Softball liitto) & Olympiakomitean tuki sekä projektin ainutkertaisuus olivat lopulta ne syyt, joilla päävalmentajakolmikko lähti mukaan.

Michelle Gromacki

Michelle Gromacki vetää joukkueen ensimmäisen tryout tapahtuman Seinäjoella 26-27.2. Gromacki on toiminut pitkään päävalmentajana USA:n yliopistosarjassa Cal State Fullertonissa, sekä ollut mukana USA:n maajoukkueen valmennustiimissä. 2018 Gromacki toimi USA:n joukkueen johtajana voittaen MM-kultaa joukkueensa kanssa.

 

 

 

 

 

 

 

Connie Clark

Connie Clark on viimeksi toiminut University of Texas at Austinin päävalmentajana. Koulu tunnetaan paremmin nimellä Texas Longhorns. Hän on vienyt joukkueensa 5 kertaa naisten College World Series lopputurnaukseen.

 

 

 

 

 

Kirk Walker

Kirk Walker on ollut osa UCLA:n valmennustiimiä viimeisten 21 vuoden ajan. Hän on toiminut myös Oregon Staten päävalmentajana sekä ammattilaissarja National Pro Fastpitch Leaguen California Commotion joukkueen päävalmentajana.

 

 

 

 

 

 

Michelle Gromacki 2018 USA:n maailmanmestaruuden voittaneen joukkueen kanssa

Lisätietoa valmentajista:

https://www.fullertontitans.com/sports/w-softbl/mtt/gromacki_michelle00.html?view=bio

https://www.antiochsportslegends.com/inductee/michelle-gromacki/

https://en.wikipedia.org/wiki/Connie_Clark

https://uclabruins.com/sports/softball/roster/coaches/kirk-walker/3768


World Baseball Softball Confederation
 on lajien kansainvälinen kattojärjestö, jonka päämaja sijaitsee Sveitsissä (Pully). Järjestöön kuuluu 198 kansallista jäsenliittoa sekä 13 ns. associate liittoa. Jäsenliitot tulevat 140 maasta ympäri maailman. Urheilijoita WBSC:n alaisuudessa on yli 65 miljoonaa.