Valitse sivu

Kurinpitopäällikön toimivaltaan kuuluvat kurinpitomääräyksissä (pdf) määritellyt asiat Superpesiksessä sekä muissa liittojohtoisissa sarjoissa.

Turusta kotoisin oleva Vuorio on valmistunut Turun yliopiston oikeustieteellisestä tiedekunnasta vuonna 2008 ja hän työskentelee asianajajana perustamassaan Asianajotoimisto Vuorio & Co Oy:ssä. Vuorion lakimieskoulutus, monipuolinen työkokemus sekä pesäpallon lajituntemus luovat erinomaisen pohjan kurinpitopäällikkönä toimimiselle.

– Pesäpallo on todella mielenkiintoinen ja kiehtova urheilulaji, jolla on monia ulottuvuuksia. Varmasti siksi päädyin itsekin juniori-ikäisenä pesäpallon pariin lajin harrastajaksi. Tänä päivänä ylläpidän lajituntemusta seuraamalla aktiivisesti pesäpalloa sekä paikan päällä että kotikatsomossa, Vuorio sanoo.

Ulkoilua ja purjehdusta harrastava Vuorio on asianajajan työssään tottunut soveltamaan monimutkaista sääntelyä tosielämässä esille tulevissa tilanteissa ja olosuhteissa. Usein tapaukset tulevat ilman etukäteisvaroitusta, ja melkein aina joku on päätöksestä eri mieltä.

– Näkisin, että kurinpitopäällikön työ on perusluonteeltaan samanlaista kuin se työ, mitä päivittäin teen toimistollani. Tämä asetelma – tietysti itse lajin lisäksi – sai minut kiinnostumaan minulle tarjotusta pesäpallon kurinpitopäällikön tehtävästä. Lupaan tehdä parhaani, perustella päätökseni huolellisesti ja tällä tavoin jatkaa edeltäjäni Kimmo Suomisen tekemää arvokasta työtä, Vuorio päättää.