Valitse sivu

Kirittäret nosti kokoonpanoon nuoria, vielä B-ikäisiä, tulevaisuuden pelaajia. Vastuuta kantoivat hienosti Sara Kujanen, Ronja Salmela sekä jyväskyläläislähtöiset Elsa Nyman ja Iiris Rautio.

Joensuun Maila esiintyi pirteästi aamupäivän ottelussa, mutta Kirittäret ratkaisi voiton kotiutuskilpailussa kahdella viimeisellä parillaan. Tinja Töyrylä kotiutti Ella Korpelan ja Salmela yllätti upealla kolmospuolen lyönnillään takakentän Susanne Ojaniemen karatessa kotipesään. Joukkueensa parhaana palkittiin kaksi juoksua lyönyt Ella Mäkelä.

Toisessa ottelussaan Kirittäret ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan latoi taululle selvät voittolukemat Kempeleen Kiriä vastaan 2-0 (4-3, 5-1). Eeva Mäki-Maukola palkittiin joukkueen parhaana, nuoret Kujanen ja Salmela takoivat molemmat kolme juoksua.

– Täytyy myöntää, ettei pelimme ole vielä lähelläkään valmista, mutta suunta on ylöspäin. Koko tammikuun olemme pelanneet harjoitusmielessä erilaisilla kokeiluilla. Tänään tuloksellisuus oli tärkeä, lopputurnauksesta ulos jääminen olisi ollut ilman muuta pettymys, sanoi sairauslomaansa jatkavaa pelinjohtajaa Jussi ”Nalle” Viljasta tuurannut Mattias Kitola Kirittärien nettisivuilla.

Joensuun Maila voitti kaksi ottelua puhtaasti

Joensuun Maila osoitti kotihallissaan oivaa helmikuun virettä ja otti vahvan kiinnityksen lopputurnauspaikkaan pelaamalla kaksi ottelua pistemenetyksittä. JoMa kukisti paikallisvastustajansa Kiteen Pallon perjantaina 2-0 (3-0, 1-0) ja syksyn loppuottelujoukkueen Kouvolan Pallonlyöjät sunnuntaina 2-0 (2-0, 4-1). Go On Superjokeri Patrik Wahlsten takoi neljä lyötyä ja 13 kärkilyöntiä.

– Tyytyväinen olo on. Olin jopa tosi yllättynyt meidän ulkopelimme kypsyydestä. Sisäpelissä kaikilla oli halu mailan varressa viedä joukkueen peliä eteenpäin, kiitteli uusi pelinjohtaja Mikko Huotari JoMan videohaastattelussa.

Molempia otteluita seurasi paikan päällä Joensuu Areenassa noin 700 katsojaa. Lopputurnauspaikka on JoMan omissa käsissä, kun joukkue kohtaa alkulohkon kolmannessa ottelussa Imatran Pallo-Veikot lauantaina 19.2.

Lohko A:n avauksessa Hyvinkään Tahko nollasi Kankaanpään Mailan 2-0 (4-0, 4-0). Go On Superjokeri Juha Niemi avasi kautensa väkevästi ja iski neljä juoksua. Juha Korhosen kommentit ja kuvat ottelusta löytyvät Tahkon nettisivuilta.

Poikien Halli-SM-turnaus vauhtiin

Uutuutena pelattava poikien Halli-SM-turnaus käynnistyi Kajaanissa lauantaina ja Joensuussa sunnuntaina. Paikkansa Oulun (19.-20.3.) lopputurnauksessa varmistivat Sotkamon Jymy ja Kouvolan Pallonlyöjät.

Kaikki miesten Halli-SM- ja naisten Halli-SM-ottelut ovat katsottavissa suorina lähetyksinä sekä tallenteina Ruudussa. Poikien Halli-SM-turnausta Kajaanissa seurasi Kainuun Sanomat. Kaikki Halli-SM-tulokset ja -tilastot löytyvät Veikkaus-tulospalvelusta.