Valitse sivu

Yhdeksänteen superpesiskauteensa Lapuan Virkiässä valmistautuva Lepistö on tähänastisella urallaan voittanut kaksi Suomen mestaruutta, pelannut seitsemän kertaa Itä-Länsi-ottelussa ja yltänyt viisi kertaa lyöjäkuningattareksi. Merkittävänä junioriurheilijoiden esikuvana Virkiän oma kasvatti on nostanut kiitettävästi esiin vaikeitakin aiheita sosiaalisessa mediassa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JANETTE LEPISTÖ (@janettelepisto)

Lepistön Instagram-postausta ”Häirintä urheilussa” kuvaillaan ”rohkeaksi ja vastuulliseksi puheenvuoroksi urheilussa tapahtuvasta häirinnästä.”

– Pääsee helpommalla, kun pitää suunsa kiinni. Näistä asioista ei vain voi enää vaieta, Lepistö totesi postauksessaan.

Postaus laajentaa keskustelun somessa tapahtuvaan häirintään ja asiattomaan arvosteluun, kannustaa uhreja puhumaan ja perää koko urheilukulttuurilta muutosta, palkinnon perusteluissa kiitellään.

Lepistö on jäsenenä joulukuussa perustetun Joukkueurheilijat ry:n – koripallon, lentopallon, pesäpallon ja salibandyn yhteisen pelaajayhdistyksen – hallituksessa.

– Olen erittäin onnellinen siitä, että meillä on uusi pelaajayhdistys, joka varmasti tulee auttamaan tämän kaltaisissa tapauksissa tulevaisuudessa, Lepistö totesi postauksessaan.

Vuodesta 1980 lähtien nimetystä vuoden urheilukirjasta ja muista urheilukirjallisuuteen liittyvistä palkinnoista tiedotti Urheilumuseo. Palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajana Esko Heikkinen sekä jäseninä Juha KanervaKristiina KekäläinenSusanna Luikku ja Mika Wickström.