Perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishaku 2022 tapahtuu uudessa Opintopolussa. Pesäpalloliitto julkaisee lisätietoa hausta urheiluoppilaitoksiin ja pisteytystapahtumista tällä viikolla.

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia on rakentanut määrätietoisesti urheilijoilleen kokonaispakettia, joka luo hyvän mahdollisuuden yhdistää opiskelu ja huippu-urheilu. Sotkamon lukio kuuluu Olympiakomitean erityisen koulutustehtävän saaneiden urheilulukioiden joukkoon.

Opinahjon kasvatteina tunnetaan useita nykyisiä huippupesäpalloilijoita, kuten Niko Korhonen, Roope Korhonen, Kalle Kuosmanen, Jutta Myllyniemi, Saaga-Angelia Raudasoja ja Laura Toikkanen sekä yhä lukio-opintojaan jatkavat Aapo Komulainen ja Johanna Pirskanen.

Lisätietoa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian ja Sotkamon lukion tarjoamista mahdollisuuksista löytyy VRUA:n tiedotteesta.