Tulla kertoo turvallisen toimintaympäristön edistämisen olevan tänä vuonna keskeinen Olympiakomitean toiminnan teema. Vastuullisen valmentajan verkkokurssin maksuttomuus on olennainen turvallista toimintaympäristöä edistävä toimenpide.

– Kurssin avulla varmistamme turvallisen liikunta- ja urheiluympäristön toteutumisen erityisesti lasten ja nuorten, mutta myös aikuisten toiminnassa, Tulla kiittelee Olympiakomitean tiedotteessa.

Kenen tahansa on mahdollisuus suorittaa Vastuullisen valmentajan verkkokurssi suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi. Kohderyhmää ovat kaikki ohjaajat ja valmentajat lajista, valmennuskokemuksesta ja -taustasta riippumatta. Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön asiantuntija Katja Kyckling näkee erittäin tärkeänä kurssin olevan kaikkien kiinnostuneiden saatavilla.

– Olen iloinen, että voimme tarjota Vastuullisen valmentajan verkkokurssin myös jatkossa maksuttomana. Kurssi on tiivis osa urheiluyhteisön yhteistä vastuullisuusohjelmaa, johon niin lajit kuin seuratkin ovat sitoutuneet. Verkkokurssin suorittaminen on kirjattu yhdeksi vastuullisuusohjelman turvallisen toimintaympäristön toimenpiteistä.

Suorittamalla kurssin valmentaja osoittaa sitoutumisensa vastuulliseen valmennukseen. Kurssista saa todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitililleen. Verkkokurssi ja sen sisällöt on rakennettu yhteistyössä lajiliittojen, Suomen Valmentajat ry:n ja Suomen urheilun eettinen keskus SUEK:n kanssa.

Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi suoritetaan osoitteessa oppimisareena.fi. Verkkokurssi on maksuton, mutta sen suorittaminen edellyttää rekisteröitymistä Suomisportiin.