Tuleeko sinusta yksi ensimmäistä Junior karhuista Suomi paidassa?

Tämä maajoukkue kootaan pesäpallon pelaajista siten että joukkueeseen voi pyrkiä kuka tahansa 2010 tai 2011 syntynyt useamman vuoden pesistä pelannut pelaaja, jolla on mielenkiintoa lähteä kokeilemaan omia taitojaan baseballissa ja mittaamaan suomalaista pesisosaamista muita Euroopan maita vastaan. Erityisesti kovan ja tarkan heittokäden omaavat pelaajat kiinnostavat.

Vaikka joukkueeseen voi pyrkiä kuka tahansa, niin perusrungon me kokoamme Espoon Pesiksen ja Hyvinkään Tahkon pelaajista. Muualta mahtuu vielä hyvin mukaan. Riippuen halukkaiden määrästä, valmentajat tekevät lopulliset valinnat. Kisakoneeseen pääsee mukaan 16-20 pelaajaa.

Joukkue aloittaa harjoitukset maaliskuussa, jolloin pidetään baseball harjoitukset yhden viikonlopun aikana ja huhtikuussa jatketaan samoin. Toukokuussa pidetään 3 harjoitusta ulkona kentällä. Kesäkuussa 1 baseball harjoitus per viikko ja viimeisellä viikolla ennen kisoja pidetään 2 treeniä. Tällä treenimäärällä uskomme, että pojat saavat perusasiat kuntoon riittävälle tasolle, eikä haitata itse pesiksen harjoittelua. Päinvastoin monipuolisesta harjoittelusta on todennäköisesti hyötyä myös pesiksen peluuseen.

U12 EM-kisoissa joukkue pelaa sitten 5–10.7 Wienissä. Pojille tulee varmasti olemaan ikimuistoinen kokemus kuunnella maamme laulua Suomi paidassa ensimmäistä kertaa turnauksen avajaisissa. Me uskomme, että pesisjunnujen taso on niin kova että näissä kisoissa tullaan pärjäämään aivan hyvin ja kairaamaan ensimmäiset maaotteluvoitotkin.

Tältä näytti meno 2018 U12 EM-kisoissa Unkarin Budapestissa

Maailman Baseball ja Softball Liitto WBSC tukee Suomen projektia lahjoittamalla joukkueen pelaajille tarvittavat räpylät, mailat, kypärät ja catcherin varusteet. SBSL teettää pojille tarvittavat maajoukkueasut. Tämä projekti on samalla yhdessä muun baseballin junioritoiminnan kanssa osa Olympiakomitealle esitettyä pitkän tähtäimen suunnitelmaa nostaa Suomi miesten EM-tasolla lopputurnausmaaksi ja sitä kautta huippu-urheilun tukirahoituksen pariin.

Oletko kiinnostunut edustamaan Suomea U12 EM-kisoissa ja kokeilemaan baseballin peluuta? Kiinnostuneet pelaajat ja heidän vanhempansa voivat ottaa yhteyttä keneen tahansa joukkueen toimihenkilöistä tai taustaryhmästä lisätietoja varten ja/tai sopia harjoituksiin mukaan tulosta.

Joukkueen johto

Riku Katajamäki Päävalmentaja riku.katajamaki@elisanet.fi 040 503 4400
Niki Pihlströn JoJo ja valmentaja niki.pihlstrom@gmail.com 050 644 21
Atte Koskela Valmentaja atte.koskela@gmail.com 040 937 1747
  Tiimiä täydennetään tarpeen mukaan  

Taustatiimi

Tanja Alanen PJ, Espoon Pesis puheenjohtaja@espoonpesis.fi 040 756 4843
Hannu Lignell Hyvinkään Tahko hannu.lignell@gmail.com 050 304 9832
Ville Saarman PPL, lajivastaava ville.saarman@pesis.fi 044 563 8604
Jukka Ropponen PJ, SBSL jukka.ropponen@goaliepro.com 0400 423 910

World Baseball Softball Confederation on lajien kansainvälinen kattojärjestö, jonka päämaja sijaitsee Sveitsissä (Pully). Järjestöön kuuluu 198 kansallista jäsenliittoa sekä 13 ns. associate liittoa. Jäsenliitot tulevat 140 maasta ympäri maailman. Urheilijoita WBSC:n alaisuudessa on yli 65 miljoonaa.

Tässä videolla esitellään Taiwanin baseballU12 MM-kisoja. Ehkä Suomikin saattaa esiintyä tuolla tasolla tulevaisuudessa. Me uskomme että potentiaalia tähän meillä on kyllä