Kankaanpään Mailan kasvatti pelasi ensimmäisen täyden superpesiskautensa viime vuonna ja onnistui täydellisesti. Nuoren pelaajan päätä ei huimannut, kun Peltonen lunasti paikkansa yhdeksikön avainroolissa numerolla 3 ja vakuuttavana linjapelaajana. Kausi huipentui mestaruuteen, Peltosen tuomaan voittojuoksuun loppuottelusarjan ratkaisseessa neljännessä kohtaamisessa kotikentällä, valintaan kautta aikain nuorimpana, tuolloin vain 17-vuotiaana, pudotuspelien arvokkaimmaksi pelaajaksi sekä Vuoden tyttöpesäpalloilijan titteliin niin valtakunnallisesti kuin Satakunnassa.

– Lahjakas tulokas tuli Poriin kehittymään, mutta jo ensimmäisestä kokonaisesta kaudesta tuli täysosuma. Nuorella pelaajalla oli iso merkitys siihen, että Pesäkarhut voitti mestaruuden 19 vuoden tauon jälkeen, palkinnon perusteluissa todettiin Pesäkarhujen julkaiseman tiedotteen mukaan.

Peltonen jatkaa uraansa Pesäkarhuissa ja voi ikänsä puolesta pelata vielä kaksi kautta myös tyttöjen Superpesistä.

Porin vuoden urheilija -äänestyksessä seurahistoriansa toisen naisten Suomen mestaruuden voittanut Pesäkarhut sai 81 pistettä ja sijoittui komeasti podiumille kolmanneksi. Äänestyksen voiton vei uinnin olympiapronssimitalisti Matti Mattsson, jonka kaikki 26 äänestäjää sijoittivat ykköseksi. Mattsson vieraili kautta aikain ensimmäisessä Porissa järjestetyssä Itä-Länsi-tapahtumassa elokuussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön PPL läntinen alue (@ppl_lantinen_alue) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu