Alkuvuoden postimerkit julkaistaan kahdessa erässä. Fazerin Sininen, ystävänpäivä ja kevät ovat teemoina 19. tammikuuta julkaistavissa merkeissä. Tarut ja myytit, palkitut onnittelumerkit, taideklassikot sekä kansallispelimme pesäpallo saavat vastaavan kunnian 27. huhtikuuta, vahvisti Posti tiedotteessaan.

Kuva: Posti

Ensimmäiset viralliset pesäpallo-ottelut pelattiin Suomessa vuonna 1922. Tahko Pihkalan kehittämän Suomen kansallispelin kunniaksi julkaistaan postimerkit, joiden valokuvat esittelevät tyypillisiä pelitilanteita – hutunkeittoa, syöttöä, lyöntiä ja pesälle etenemistä. Postimerkit on suunnitellut itsekin pesäpallohulluksi tunnustautuva luova johtaja Juuso Kemi. Pesäpallo 100 vuotta -pienoisarkissa on 4 kotimaan ikimerkkiä.

Pesäpallon juhlavuoden postimerkit tulevat myyntiin Postin verkkokauppaan huhtikuussa.