Kouvolassa kauden avaus tarjoilee kaksi todellista herkkupalaa. Superpesisottelua lämmitellään Kymenlaakson paikalliskohtaamisella, kun miesten Ykköspesikseen kakkosjoukkueellaan noussut Kouvolan Pallonlyöjät saa vastaansa Haminan Palloilijat lauantaina 14.5. Toinen sarjanousija Haapajärven Pesä-Kiilat isännöi viime kauden sensaatiojoukkuetta Jyväskylän Lohea sarja-avauksessaan 15.5. Pesä-Kiilat tarjoilee maistiaisen Ykköspesistä myös Nivalaan ja Reisjärvelle kauden aikana.

Naisten Ykköspesiksessä joukkueet on jaettu etelä- ja pohjoislohkoihin. Mukana on peräti kolme viime kauden superpesisjoukkuetta – Mynämäen Vesa, Pesä Ysit Lappeenrannasta ja Siilinjärven Pesis. Naisten Ykköspesikseen tekevät sarjanousijoina paluun Laitilan Jyske ja Ylivieskan Kuula.

Superpesisseurojen kakkosjoukkueilla (Jyväskylän Kirittäret, naiset; Kouvolan Pallonlyöjät, miehet; Pesäkarhut, Pori, naiset) ei ole osallistumisoikeutta Ykköspesiksen ylempiin jatko-otteluihin.

Naisten Ykköspesiksen jatko-ottelut pelataan aikavälillä 13.8.-18.9. superpesiskarsinta mukaan lukien. Miesten Ykköspesiksessä vastaava aikaväli on 17.8.-17.9.

Miesten Ykköspesis 2022

Otteluohjelma

Sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

Naisten Ykköspesis 2022

Etelälohkon otteluohjelma

Pohjoislohkon otteluohjelma

Sarjajärjestelmä 2022 (pdf)