Valitse sivu

Pitkäaikainen pesäpallotuomari, tuomarikouluttaja, otteluvalvoja ja viimeksi seurajohtaja Vesa Halonen kuoli nopeasti edenneen sairauden murtamana 2.1.2022. Hän oli kuollessaan 74-vuotias. Vesan tuomariura oli pitkä – ensiksi Eteläisellä alueella, mutta se sai uutta vauhtia hänen muuttaessaan Jyväskylään töihin 1990-luvun alussa.

Jyväskylässä Vesa sai mahdollisuuden nousta miesten Superin tuomariksi. Hänen osaltaan se tapahtui normaalia myöhemmin, ensimmäisen miesten Superin ottelunsa Vesa tuomitsi 45-vuotiaana. Miesten Superin pelejä kertyi yhteensä 81, kaikki minun kanssani. Tuomariuran jälkeen hän toimi pitkään otteluvalvojana sekä useita vuosia Jyväskylän Kirin puheenjohtajana.

Vesan vaikutus pesäpallon tuomaritoimintaan oli ennen kaikkea tuomarikoulutuksen kehittäjänä. Tietojeni mukaan hän oli vahvasti mukana luomassa suosittua tuomarileiri-konseptia. Kun nuoremmilla pelaajaikäluokilla on vuosittain valtakunnalliset leirit, Vesa ajoi niiden yhteyteen samalla nuorten tuomarien leiriä, jossa nuoret tuomarit, vanhempien ohjauksessa, tuomitsevat kaikki pelaajaleirin pelit. Konsepti on ollut erittäin onnistunut. Suurin osa nykyisistä Superin tuomareistamme on käynyt nuorena tuomarileirin ja sitä kautta alkanut tuomariuralle.

Vesaa jäivät kaipaamaan vaimo, lapset ja lapsenlapset.

Paavo Pitkänen, Vesan tuomaripari ja ystävä