Edessä on paluu tutun lajin ja organisaation pariin. Pesäpalloliitossa Rämet työskenteli kilpailupäällikkönä 1990-luvulla ja oli mm. rakentamassa yhtä suurinta muutosta lajin kilpailutoiminnassa, siirtymistä jaksopeliin 1994.

Entinen pesäpallotuomari vihelsi miesten Liitto-Lehdistö-ottelun syöttötuomarina Hyvinkäällä 1990. Viime vuosina Rämet on ollut aktiivisesti mukana käytännön pesäpallotoiminnassa juniorijoukkueiden pelinjohtajana, valmentajana, joukkueenjohtajana sekä valtakunnallisen lasten ja nuorten leirin järjestelyorganisaatiossa.

– Pesäpallo on ollut isossa roolissa elämässäni lapsesta lähtien. Hienoa päästä jälleen yhdessä muiden pesisihmisten kanssa tekemään töitä lajin ja toiminnan kehittämiseksi, Rämet iloitsee.

Suomen kansallispeli pesäpallo juhlistaa 100-vuotista taivaltaan tulevana vuonna. Lajin virallinen kilpailutoiminta käynnistyi 1922. Rämet näkee juhlavuodessa ja pesäpallon nykytilassa runsaasti mahdollisuuksia.

– 100-vuotisjuhlavuosi on hyvä tilaisuus kunnioittaa mennyttä, ja samalla se on myös erinomainen paikka katsoa tulevaisuuteen. Tätä tulevaisuutta kaikki lajissa mukana olevat tekevät joka päivä.

Pesäpalloliiton toiminnanjohtajan paikka tuli hakuun, kun Petri Pitkäranta irtisanoutui tehtävästä kesällä. Rämet aloittaa toiminnanjohtajana 1.3.2022. Siihen saakka tehtävän hoitamisesta vastaa vt. toiminnanjohtaja Jonne Kemppainen.