Heti aluksi pelinjohtaja Tomi Niskanen kertoo muutoksista, joita Vedon superpesisjoukkueessa on pitänyt tehdä. Suomen mestaruuksien 2016 ja 2017 jälkeenkin Veto on yltänyt neljä kertaa peräkkäin välieriin, mutta jäänyt myös neljästi pronssiotteluun.

– Meidän urheilullinen taso ei tällä hetkellä enää ole TOP 2:ssa tässä maassa. Sen eteen on tehty iso muutos, että saamme oman urheilullisen tasomme ylöspäin eli että meillä on entistä paremmassa kunnossa olevia pelaajia. Siihen on nyt keskitytty paljon, Niskanen sanoo.

Veto aikoo aloittaa harjoitusottelut heti pesäpallon juhlavuoden 2022 tammikuussa. Halli-SM-alkulohkossa asettuvat vastaan Koskenkorvan Urheilijat ja Seinäjoen JymyJussit.

– Tässä tapauksessa Halli-SM palvelee ihan täysin harjoittelua. Meillä on vieläkin uudistuminen käynnissä. Koemme, että tässä on liian paljon tullut tukkaan viimeisinä vuosina. Meidän täytyy myös itse uskaltaa uudistua, tehdä rohkeita ratkaisuja ja mahdollisesti vähän muutoksia ulkopeliin. Ainakin kokeiluja tulemme tekemään ja herättelemään yksilöitä, Niskanen painottaa.

Vedon riveissä nähdään kaksi todella mielenkiintoista uutta kasvoa. Teemu Kinnunen on kokenut lukkari, joka ei kuitenkaan ole vielä päässyt näyttämään kykyjään kärkipään joukkueessa. Go On Superjokeri Jukka-Pekka Vainionpää puolestaan on viisinkertainen lyöjäkuningas ja tuo hurjasti tulivoimaa seuraikoni Janne Mäkelän vierelle. Niskanen uskoo uusien vahvistusten ottavan hienosti paikkansa joukkueesta.

– Tosi mielenkiintoisia pelaajia. Teemu Kinnunen lukkarina tulee ehdottomasti ottamaan stepin urallaan, luotan siihen erittäin vahvasti. Erinomainen tolppa, taktisesti pystyy hyvin pelaamaan, ymmärtää pelin hyvin ja tuntee vastustajat, kokenut kolmekymppinen lukkari. Jukkis (Jukka-Pekka) Vainionpää tuo meille isoja mahdollisuuksia lisää ja oman persoonansa. Tosi hyvillä fiiliksillä olen tässä vaiheessa.

Iltalehden mukaan Teemu Isoketo ei jatka Vedon joukkueessa.