Miesten Superpesiksen ottelumäärä runkosarjassa on 30 joukkuetta kohden. Kaksinkertaisen sarjan lisäksi kukin joukkue pelaa maantieteellisesti määritellyt kuusi lisäottelua. 12 joukkueen naisten Superpesiksessä ottelumääräksi muodostuu kahden lisäottelun myötä 24.

Kahtena edellisenä vuonna superpesisjoukkueet pääsivät tositoimiin kesä- tai jopa vasta heinäkuussa koronapandemian aiheuttaman poikkeustilanteen vuoksi. Nyt kausi avataan Fugepesis-tapahtuman merkeissä jo huhtikuussa.

– Uusien stadionien rakentaminen jatkuu vielä kauden alkupuolella Tampereella ja Sotkamossa, mikä vaikuttaa alkukauden ottelupaikkakuntiin. Sotkamon Jymy ja Imatran Pallo-Veikot pelaavat kauden avauksessa Helsingissä 12.5. Lisäksi on varmistunut miesten superpesisottelu Vaasaan myös juhlavuoden superpesiskaudelle, kun Manse kohtaa Koskenkorvan Urheilijat sunnuntaina 12.6, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

Pudotuspelit käynnistyvät naisten Superpesiksessä 17. elokuuta ja miesten Superpesiksessä 19. elokuuta. Suomen mestarit ovat selvillä viimeistään 24. syyskuuta.

Suomen suosituimmat tähdistöottelut, pesäpallon Itä-Lännet, palaavat tutummalle paikalleen heinäkuulle. Nykymuotoinen Itä-Länsi-tapahtuma saapuu kautta aikain ensimmäisen kerran Tampereelle ja uudistuvalle Kaupin stadionille 9.-10.7.

Historiansa ensimmäiseen pääsarjakauteen valmistautuva Pöytyän Urheilijat pelaa kotiavauksensa heti naisten avauskierroksella lauantaina 14.5. Vastustajaksi saapuu Pöytyälle Seinäjoen Maila-Jussit. Toinen sarjanousija Mailattaret Vaasasta avaa kahdella vierasottelulla ja kohtaa kotonaan hallitsevan Suomen mestarin Pesäkarhut Porista keskiviikkona 18.5.

Miesten Superpesiksen otteluohjelma Veikkaus-tulospalvelussa

Naisten Superpesiksen otteluohjelma Veikkaus-tulospalvelussa

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

Naisten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2022 (pdf)

Korjattu 16.12. klo 13.40 pudotuspelien alkaminen päittäin: Naisten pudotuspelit alkavat 17. elokuuta ja miesten pudotuspelit 19. elokuuta.