Valitse sivu

Yhdistys määrittelee tarkoituksekseen valvoa urheilijoiden etua, saada urheilijoiden ääni kuuluviin, olla auttamassa pelaajia sopimusasioissa sekä edistää myös tasa-arvoa.

Joukkueurheilijat ry toimii Suomen Huippu-urheilijoiden Unionin (SHU) alla – vastaavasti kuin Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) sekä Jalkapallon Pelaajayhdistys (JPY).

– SJRY ja JPY ovat toimineet uuden yhdistyksen perustamisessa apuna ja antavat myös jatkossa apua tarpeen vaatiessa. Pesäpallo toimi aiemmin omana yhdistyksenään SHU:n alla, mutta nyt neljän lajin yhdistyksen on mahdollista saada aikaan parempaa edunvalvontaa urheilijoille. Jatkossa tarkoituksena on kehittää myös yksilölajien edunvalvontaa uusien tekijöiden löytyessä, SHU:n puheenjohtaja Teemu Ramstedt sanoi tiedotteessa.

Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkilöä, kaksi jokaisesta lajista. Puheenjohtaja valitaan myöhemmin. Pesäpalloa edustavat hallituksen jäseninä Juha Korhonen ja Janette Lepistö.

Lisäksi jokaisella lajilla on oma lajijaostonsa.

– Usean lajin yhteistyö auttaa kehittämään joukkueurheilijan asemaa tehokkaammin. Toivottavasti tällainen yhteistyö luo myös uusia ideoita ja toimintatapoja ihan jokaiselle urheilussa mukana olevalle, pesäpallon edustaja Jani Kangasaho totesi.

Joukkueurheilijat ry:n hallitus

Koripallo: Vilma Kesänen, Lassi Nikkarinen
Lentopallo: Ronja Heikkiniemi, Olli-Pekka Ojansivu
Pesäpallo: Juha Korhonen, Janette Lepistö
Salibandy: Oona Kauppi, Jussi Piha