PPL:n Puheenjohtaja Ossi Savolainen median edessä maajoukkueprojektin julkistustilaisuudessa

Ennen varsinaisen juhlatilaisuuden alkua, piti PPL ja SBSL yhdessä Olympiakomitean ja WBSC:n kanssa tiedotustilaisuuden tulevasta naisten softball maajoukkueen Los Angeles 2028 projektista. Tilaisuudessa PPL:n puheenjohtaja Ossi Savolainen kertoi mm että PPL:n 110% projektin takana ja että Superpesis seurojen palaute on ollut todella positiivista projektia kohtaan. Savolainen korosti myös nyt tehdyn päätöksen historiallista merkitystä, sillä nyt Pesäpalloliitto on ensimmäistä kertaa mukana Olympiakomitean huippu-urheilun  tukien parissa.

Illan isäntänä toimi viihteen monitoimimies Klaus Thomasson

 

Ohjelma alkoi Maailman liiton (WBSC) puheenjohtajan, Riccardo Fraccarin videotervehdyksellä juhlivalle Suomen lajiliitolle.

 

 

Gabriel Waage toi SBSL:lle WBSC Europen tervehdyksen ja puhui samalla siitä kuin innostavaa on saada Suomalaiset huippu-urheilijat kuten Superpesiksen pelaajat mukaan kamppailemaan naisten softballin Euroopan mestaruuksista jatkossa.

Historia

Baseballin 40 v taipale Suomessa käytiin läpi neljän paljon nähneen veteraanin toimesta.

Entinen liiton johtokunnan jäsen, maajoukkuepelaaja ja monivuotinen SM-sarjapelaaja Tero Vaelma kertoi lajin tulosta Suomeen, ensimmäisistä maaotteluista summaten 80-luvun tapahtumat.

90-luvun tapahtumat kertoi Lahti Piratesin Simopekka Vänskä, korostaen kuinka junioritoiminta pelasti lajin Suomessa ja kuinka suuren työn Clarence Taylor teki lajin eteen noina vuosina.

Sitten asteli lavalle todella kaiken nähnyt varsinainen lajin monitoimimies ja tietopankki, Jere Kaistinen Espoosta.  Kaistinen kertoi omalla värikkäällä tavallaan 2000-luvun vaiheista.

Viimeiset 10 vuotta summasi sitten vuorostaan liiton toiminnanjohtaja Ville Saarman, joka korosti erityisesti uusien kenttien merkitystä lajille. Talkoilla aikaan saatua Lahden baseball kenttää ja uutta Myllypuroon rakennettua baseball stadionia.

Simopekka Vänskä kertomassa kuinka baseball pelastettiin 90-luvulla junioritoiminnan avulla

Liiton toiminnanjohtaja Ville Saarman päätti historia osuuden summaamalla viimeisen kymmenen vuoden tapahtumat

Konsta Kurikka – Kohti unelmaa

Kurikan taustatiimin vetäjä, Juho Vänskä esitteli seuraavaksi, kuinka miehen on tarkoitus raivata tie Superpesis pelaajasta baseball ammattilaiseksi. Samalla kuulimme Kurikan videoterveiset Espanjan Valenciasta, jossa Konsta pelaa talven Espanjan sarjassa.

Juho Vänskä pyörittää Konsta Kurikan taustatiimiä

Suomen Liikuntakulttuurin ja Urheilun Ansioristi ja mitalit

Seuraavaksi palkittiin ansioituneita veteraaneja, jotka ovat olleet mukana seuran tai liiton toiminnassa (toimihenkilönä tms, pelaajana mukana olo ei siis riitä) yli 30 v ajan.

Mika Sarjanen (vas) Kultainen Ansiomitali, Simopekka Vänskä Ansiomitali ja Terho Tiilikainen Ansioristi.

Hall of Fame sai uusia jäseniä

Vanhoilla jäsenillä oli ilo kutsua seuraansa kaksi seuraavaa uutta jäsentä. Numerolla 5 kutsuttiin mukaan Veli-Pekka Häkkinen ja numerolla 6 Timo Tiihonen. Molemmat ovat monivuotisia maajoukkuepelaajia ja voittaneet useita Suomen mestaruuksia. Häkkinen tunnettiin catcherinä ja kovakätisen Tiihosen parhaat otteet nähtiin yleensä syöttökummulta käsin.

Veli-Pekka Häkkinen (Oikealla) ja Timo Tiihonen (toinen vasemmalta) kutsuttiin Hall of Fame jäseniksi

Uusien jäsenten esittelyn jälkeen muistelimme jäsen #2, Clarence Taylorin panosta Suomalaiselle baseballille, sekä pidimme hiljaisen hetken Taylorin pois menon johdosta.

Kauden parhaat ja 40 sankaria

Seuraavaksi palkitsi liitto kauden parhaita 2021 SM-sarjassa  sekä Fat Lizard Leaguessa.

Suurin määrä väkeä lavalla nähtiin kun 40 sankaria 40 v ajalta kuulutettiin lavalle vastaanottamaan liiton 40 v juhlaviirit.

Yhteistyökumppanit kasvavassa roolissa

Kumppaniverkostomme kasvaa koko ajan ja sillä on valtavan suuri merkitys lajin kasvulle Suomessa. Ilman kumppaneitamme me emme pystyisi vastaamaan tämän päivän haasteisiin ajan vaatimalla tavalla.

Fat Lizard Brewing Co toimitusjohtaja Eero Kukko (toinen vas) ja Pointscene Oy:n toimitusjohtaja Lauri Hartikainen vastaanottamassa Maruccin custom kumppanimailoja

Illallinen ja ”viihteelle” siirtyminen

Lauantai-ilta jatkui illallisen merkeissä ja saattoipa osa porukasta siirtyä myös yökerhon puolelle kuutelemaan Erinin esitystä, vaikka myös sunnuntaille oli varattu ohjelmaa, kuten Klaus Thomassonin leikkimielinen tietokilpailu jne.

Kaikki tuntuivat viihtyneen hyvin ja oli hienoa nähdä mukana suuri määrä pelaajia, puuhamiehiä, tuomareita jne neljältä eri vuosikymmeneltä.

Alla vielä muutamia kuvia illalliselta.