Akatemiatoiminta on tärkeä osa pesäpallon pelaajapolkua. Akatemiat kokoavat yhteen tavoitteellisesti harjoittelevat urheilijat ympäri Suomen, eivätkä ole seurasidonnaisia. Helsingissä akatemiavalmennusta järjestetään toisen asteen ja korkea-asteen urheilijoille.

Urhea on peräti 34 lajia yhteen kokoava osaamiskeskittymä. Pesäpallovalmennus toteutetaan aamuisin kolme kertaa viikossa lukuvuoden ympäri lajin vuosirytmityksellä. Harjoituspaikkoina ovat Pallomylly, Urhea-Halli ja Roihuvuoren pesäpallokenttä.

– Akatemiavalmennuksessa pääpaino on taitoharjoittelussa, tavoitteena on tehostaa laadukasta seurojen päivittäisvalmennusta. Lisäksi urheilijat pääsevät harjoittelemaan Urhean upeissa puitteissa, kuten uudessa Urhea-hallissa ja saavat käyttöönsä kattavat asiantuntijapalvelut, Pesäpalloliiton seurakehittäjä ja akatemiavalmentaja Aleksi Järviaho kiittelee.

Pääkaupunkiseudun urheiluakatemia on yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoiden päivittäisharjoittelua, auttaa urheilijan kaksoisuran rakentamisessa sekä linkittää asiantuntijatoiminnan urheilijan ja valmentajan arkeen.

– Hienoa saada pesäpallo mukaan akatemiatoimintaamme. Eri lajien yhteistyö, valmentajien arjen kohtaamiset ja ennen kaikkea eri lajien urheilijoiden treenaaminen samoissa tiloissa luo huippu-urheilukulttuuria, josta varmasti kaikki hyötyvät, kuvaa Urhean toimitusjohtaja Simo Tarvonen Urhean toimintaa.

Urhean jäsenyyttä haetaan verkkolomakkeella. Lisätietoa pesäpallon akatemiatoiminnasta Urheassa antaa Aleksi Järviaho, 040 552 5192, aleksi.jarviaho(ät)pesis.fi.