Valitse sivu

Ilmoittautuminen tapahtuu Pesistulospalvelussa 30.11.2021 mennessä ja edellyttää samalla sarjamaksun maksamista. Poikkeuksena on tyttöjen Ykköspesis, jonka ilmoittautumisaika päättyy jo 25.11.2021 ja sarjamaksu suoritetaan tämän jälkeen. Toimintamalli on vastaava kuin poikien puolella Ykköspesiksen lanseerauksen yhteydessä 2019.

– Reilut kymmenisen seuraa on esittänyt alustavan kiinnostuksensa tyttöjen Ykköspesistä kohtaan. Katsomme tietysti alkuun vahvistetun joukkuemäärän, jotta se muodostuu järkeväksi uuden sarjan kannalta ja käymme sen jälkeen vielä keskustelut sarjaan ilmoittautuneiden seurojen kanssa, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen kertoo.

– Tavoite on uuden sarjavaihtoehdon myötä varmistaa kaikille pelaajille sopiva määrä sopivia pelejä, jotta jokainen löytäisi oman tapansa jatkaa uralla eteenpäin. Ykköspesis palvelee erityisesti kahden ikäluokan kynnysvaiheessa olevia pelaajia. Kuten poikienkin puolella, esimerkiksi hyppäys Nuorisoleirin pelisarjasta tyttöjen Superpesikseen voi olla liian raju, Lamminen perustelee.

Pelaaminen nuorten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä

Mikäli seuralla on joukkue molemmilla nuorten sarjatasoilla, nuorten superpesisjoukkueesta tulee nimetä viisi (5) pelaajaa, joilla ei ole edustusoikeutta kauden aikana seuran nuorten ykköspesisjoukkueessa. Ko. pelaajien on oltava B-ikäisiä (syntymävuodet 2003-2005) ja nimettäessä pelikykyisiä sekä kuulua todistetusti nuorten Superpesiksen pelaajarinkiin. Nimilista tulee lähettää Pesäpalloliiton kilpailupäällikölle sähköpostitse (timo.lamminen(ät)pesis.fi) viimeistään 30.4.2022. Nimilistat julkaistaan kilpailumääräykset-sivulla.

Muut nuorten superpesisotteluissa kokoonpanoon nimetyt pelaajat voivat edustaa saman seuran nuorten ykköspesisjoukkuetta ilman karensseja.

Mikäli pelaajalla ei ole omassa seurassa nuorten ykköspesisjoukkuetta, hänellä on mahdollisuus hakea poikkeuslupaa edustaa toisen seuran nuorten ykköspesisjoukkuetta. Poikkeuslupahakemus lähetetään Pesäpalloliiton kilpailupäällikölle (timo.lamminen(ät)pesis.fi) 30.4.2022 mennessä.