Vastuu turvallisesta toimintaympäristöstä niin pesäpallossa kuin ylipäätään liikunnassa ja urheilussa kuuluu meille kaikille sen rakentajina. Koetuista ja havaituista epäkohdista Pesäpalloliitto toivoo raportoitavan matalalla kynnyksellä valitun yhteydenottokanavan kautta.

Ihmisoikeuksien toteutuminen on kokonaisvaltaisen menestyksen lähtökohta liikunnan ja urheilun kaikilla tasoilla. Turvallisessa ympäristössä urheilija pystyy keskittymään itse tekemiseen ilman häiriötekijöitä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Ihmisoikeusliitto (@ihmisoikeusliitto) jakama julkaisu

Älä riko urheilua -kampanjan kautta Ihmisoikeusliitto, tunnetut urheilijat sekä lähes 80 urheilu- ja kansalaisjärjestöä ml. Pesäpalloliitto tarttuvat aiheisiin, joita ei suomalaisella urheilukentällä ole koskaan käsitelty näin laajasti.

– Rohkaisemme ja herättelemme urheilun toimijoita, faneja ja suurta yleisöä entistä parempaan urheilumaailmaan, jossa voisimme kaikki urheilla turvallisesti ja omana itsenämme. Urheilulla on tuhannen taalan paikka nousta aidosti ihmisoikeuksien sanansaattajaksi, kannustaa kampanjasuunnittelija Tommy Lindgren Ihmisoikeusliitosta kampanjan tiedotteessa.

Järjestöillä, kuten urheiluseuroilla, on mahdollisuus liittyä mukaan kampanjaan.

– Urheilussa ihmisoikeuskysymykset liitetään usein kansainvälisten kisojen järjestämiseen. Haluamme nyt kääntää katseet Suomeen, koska meillä on täällä valtavasti tehtävää, sanoo Ihmisoikeusliiton pääsihteeri Kaari Mattila.

– Olemme iloisia, että urheilun kenttä on lähtenyt laajasti mukaan tekemään ihmisoikeuksia näkyviksi. Tämä on kansainvälisestikin ainutlaatuinen kampanja, Mattila lisää.

Älä riko urheilua -kampanja muistuttaa urheilun olevan rikki, jos

lapsen oikeuksia ei turvata

rasismiin ei puututa järjestelmällisesti kaikessa toiminnassa

vammaisilla ihmisillä ei ole yhdenvertaista mahdollisuutta urheilla

sukupuolten tasa-arvo ei toteudu

seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt eivät voi urheilla omana itsenään

urheilun parissa ei puututa häirintään ja väkivaltaan kaikissa tilanteissa

urheilijoiden sanan- ja mielipiteenvapautta rajoitetaan

urheilun areenoja rakennetaan ilman ihmisoikeuksia

Lisätietoa

Älä riko urheilua -kampanja

Ihmisoikeusliitto