Valitse sivu

Lantta jatkaa myös seuran toiminnanjohtajana. Myynnin ja markkinoinnin osalta työtehtävissä on apuna myyntipäällikkö Riikka Muttilainen.

– Viimeiset kaksi vuotta olen saanut huilata varsinaisesta valmennuksesta ja laittaa omalta osaltani seuraa parempaan kuntoon monilta osin vaikeina korona-aikoina. Mikäpä sen mukavampaa kuin tulla raikkaaseen sekä mielenkiintoiseen uuteen ryhmään, Lantta totesi seuran tiedotteessa.

– Valmentaja ei häviä sinusta mihinkään, vaikka välillä on poissa. Tietynlaiset trendit vaihtelevat lajissa kuin lajissa aina tasaisin väliajoin, mutta pelin ydin ja lainalaisuudet eivät katoa mihinkään. Siksi saatan kestää vielä kelkassa ainakin jotenkin mukana, virnuilee Lantta.

Ensimmäiseen puheluun pelinjohtajanimityksen jälkeen vastasi fysiikkavalmentaja Matti Mansikka. Lantta haluaa aluksi laittaa fysiikkaharjoittelun keskiöön ja unohtaa mailat sekä räpylät.

– Fysiikkavalmentaja Matti Mansikka on keskeisessä roolissa tässä jutussa ja ilman Mattia en olisi tähän lähtenyt. Fyysinen harjoittelu on otettu ihan keskiöön uudessa alussa ja pesisvälineet saavat vielä odottaa käyttöä tuonne joulukuun alkuun. Lähdetään ytimestä liikkeelle ja tehdään ensin vahvaa urheilullista pohjaa joukkueelle, Lantta painottaa.

Puheenjohtaja Ulla Timperi antaa täyden tuen Lantan siirtymiselle pelinjohtajaksi. Timperi uskoo Lantan olevan oikea henkilö nostamaan Pesä Ysit takaisin Superpesikseen.

– Pahasti epäonnistuneen kauden jälkeen on jälleenrakentamisen aika. Seuran hallitus luottaa, että Ville Lantta on oikea henkilö tässä tilanteessa johtamaan joukkuetta takaisin kohti Superpesistä. Villen näytöt menestyksellisestä pelinjohtamisesta ovat kiistattomat ja seurana annamme hänelle täyden tuen tässä työssä, kertoo Timperi.