Valitse sivu

Päätöksen taustalla on halu mahdollistaa lajivalmentajatutkinnolle osallistuminen mahdollisimman monelle kiinnostuneelle valmentajalle.

– Lajivalmentajatutkinto on herättänyt mukavaa kiinnostusta. Hakemuksia on jo kymmenkunta tullut, mutta moni tutkinnosta kiinnostunut valmentaja olisi ollut joko estynyt tulemaan viikon päästä Kuortaneelle tai heillä on vielä tulevan kauden neuvottelut kesken. Joensuun lähijakson aikataulut täsmentyvät, kun Halli-SM:n otteluohjelmat on julkaistu, toteaa vastuukouluttaja Perttu Hautala.

Lajivalmentajatutkinto koostuu neljästä lähijaksosta ja lajinkehittämistyöstä. Lähijaksot pidetään neljänä viikonloppuna alkaen perjantaina päivällisestä ja päättyen sunnuntaina kello 16 mennessä. Lähijaksoja ennen herätellään tulevia aiheita yhteisillä Teams-hetkillä. Apukouluttajina toimivat aihealueittain lajin asiantuntijat pesäpallon valmennuskeskuksista ja huippuorganisaatioista.

– Muistutan, että lajivalmentajatutkinto on koulutusvaatimuksena miesten ja naisten Ykkös- ja Superpesiksessä. Kouluttautuminen kannattaa kuitenkin erityisesti oman osaamisen lisäämisen vuoksi, Hautala painottaa.

Lähijaksojen päivämäärät ja teemat

  • Jakso 1: Vuokatti, 12.-14.11.2021 | Toimintaympäristö ja johtaminen, sisäpelin kehittäminen
  • Jakso 2: Kuortane, 19.-21.11. 2021 | Henkinen valmennus, ulkopelin kehittäminen
  • Jakso 3: Varala (Tampere), 3.-5.12. 2021 | Harjoittelun ohjelmointi ja lajifysiikkaharjoittelu, pelin kehittäminen
  • Jakso 4: Joensuu, helmi-maaliskuu 2022 (tarkentuu lähiaikoina) | Kokonaisvaltainen valmennus, lajinkehittämistyöt ja pelin kehittäminen

Hinta ja ilmoittautuminen

Jaksokohtainen hinta on 390 € sisältäen majoituksen täysihoidolla (kokonaishinta 1560 €). Lajivalmentajatutkinnolle haetaan vapaamuotoisella hakemuksella osoitteeseen perttu.hautala(ät)pesis.fi. Kerro hakemuksessa ainakin valmentamasi joukkue, valmennuskokemuksesi, käymäsi lajiliiton / muut koulutukset ja perustelut, miksi haluat kurssille. Haku päättyy 22.10.2021 klo 23.59.

Pääsyvaatimuksena on pesäpallon kolmiportaisen koulutusjärjestelmän toisen tason tutkinto (Juniorivalmentaja- tai Huippuvalmentajapolun 2. taso tai Nuorten Pesisvalmentajatutkinto NPVT) tai korkeampi liikunta-alan koulutus. Muussa tapauksessa, jos hakijalla on pitkä pelaaja- tai valmentajaura, hänellä on luonnollisesti mahdollisuus hakea koulutukseen. Hakemukset käsitellään yksilöllisesti.

Muu pesäpallon koulutuskalenteri julkaistaan lokakuun aikana.

Lisätietoja

Perttu Hautala | 040 562 4846 | perttu.hautala(ät)pesis.fi