Valitse sivu

Lähetys on vapaasti kaikkien katsottavissa Ruudussa. Palkitsemisten yhteydessä palataan kauden huippuhetkiin ja kaikkien aikojen pudotuspeleihin, joissa riitti jännitettävää heti puolivälierävaiheesta alkaen. Suomen mestaruuksia juhlivat historiallisesti Manse PP Tampereelta ja 19 vuoden tauon jälkeen Pesäkarhut Porista. Lähetyksen juontaa pesäpalloyhteisön tuttu suosikki Olli Eronen.

– Täysin ainutlaatuinen kausi, uskomattomat pudotuspelit ja toinen toistaan hienompia tarinoita. Palkintojen saajista päättäminen on varmasti haastava tehtävä, sillä hyviä ehdokkaita löytyy useita eri palkintoluokkiin, Eronen sanoo.

– Harmi tietysti, ettei perinteistä pesäpallokauden päätösristeilyä tänäkään vuonna ole. Tässä tilanteessa on erityisen hienoa päästä nostamaan kauden valovoimaisimmat tähdet esiin Ruudun lähetyksessä. Sen he todella ansaitsevat, Eronen fiilistelee.

 

View this post on Instagram

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Historiallisin palkinnoista on miesten vuoden lukkarin pysti, joka jaetaan jo 75. kerran. Vuoden miespesäpalloilija on palkittu kaudesta 1954 ja vuoden naispesäpalloilija kaudesta 1961 alkaen joka vuosi.

Pudotuspelien arvokkaimpina pelaajina palkittiin jo ratkaisuotteluissa kentillä Mansen Tuomas Jussila ja Pesäkarhujen Tiia Peltonen.

Pesäpalloliitto joutui perumaan perinteisen kauden päätösristeilyn toisena vuonna peräkkäin, kun koronatilanne aiheutti liian paljon epävarmuustekijöitä.