Seurat ovat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen, jonka ensisijaisena tavoitteena on tukea pelaajapolkua juniori-ikäluokista aina Superpesikseen asti. Fera on ollut edustettuna Superpesiksessä yhtäjaksoisesti kaudesta 2002 lähtien.

Jyske oli lähellä ykköspesispaikkaa jo vuosi sitten, mutta taipui Jyväskylän Kirittärille nousukarsinnassa. Tällä kaudella puolestaan Fera kukisti Jyskeen suomensarjan lounaislohkon loppuottelussa.

– Meiltä on puuttunut lähialueelta nuorten lupaavien junioreiden kilpaurheilupolku, sillä suomensarjasta nouseminen suoraan Superpesikseen on yleisesti ottaen liian iso hyppy. Molemmat seurat tekevät laadukasta juniorityötä, jonka johdosta yhteistyön tekeminen on entistäkin helpompaa, toteaa Feran puheenjohtaja Sanna Leena Jokinen.

Laitilan Jyskeen puheenjohtaja Sami Mäki arvioi, etteivät seuran rahkeet olisi yksin riittäneet ottamaan seuraavaa askelta huippupesäpallon saralla.

– Kaksi on aina enemmän kuin yksi niin pelillisellä puolella kuin myös taloudellisesti. Meillä Laitilassa, kuten Feralla Raumalla, on kehityskelpoisia nuoria pelaajia, jotka tarvitsevat yhä kovempia pelejä murtautuakseen tulevaisuudessa kenties aina Superiin asti, Mäki sanoo.

Seurat kehittävät yhteistyötään muillakin osa-alueilla, kuten valmennusavun ja yhteisten harjoituspäivien merkeissä. Tyttöjen Superpesikseen seuroilla on omat joukkueet, jotta kaikille junioreille pystytään takaamaan riittävä pelimäärä.

Laitilan Jyske on ollut edustettuna nykymuotoisessa naisten Ykköspesiksessä kausilla 2013 ja 2014 sekä neljän lohkon Ykköspesiksessä 2008-2011.