Valitse sivu

Olympiakomitea ja Pesäpalloliitto toivovat mahdollisimman pikaista rajoitusten purkamista, mihin jokaisella meistä on mahdollisuus vaikuttaa ottamalla koronarokotteen.

Jan Vapaavuori: liikunta kuuluu kulttuuriin ja sivistykseen

Olympiakomitean hallitus keskusteli kokouksessaan Olympiakomitean strategian päivittämisestä. Koronaviruspandemia sekä liikunnan ja urheilun rahoitukseen liittyvät kysymykset ovat muuttaneet toimintakenttää, johon nykyinen strategia on luotu.

– Liikunnan ja urheilun julkisen tukemisen tarve kasvaa, ei vähene. On harvoja asioita, joiden yhteiskunnallinen panos-tuotos-suhde on niin hyvä kuin se, jonka panostus liikuntaan ja urheiluun tuottaa, Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori sanoi tiedotteessa.

– Tulemme jatkossa ottamaan suurempaa roolia myös koko kansan liikuttamisesta ja puhumaan liikunnan merkityksestä entistä näkyvämmin ja painokkaammin myös organisoituneen liikunnan ja urheilun ulkopuolelle. Niin kauan kuin on liikettä, on myös elämää, kulttuuria ja sivistystä, linjasi Vapaavuori.

Lähitulevaisuudessa Olympiakomitea vaikuttaa koko Suomen liikuntakulttuuriin mm. aluevaaleissa.

Valmentajan päivä kunnioittaa valmentajien työtä lauantaina

Syyskuun 25. päivänä vietetään Valmentajan päivää. Päivän teemana on #kiittikoutsi (kansainvälisesti #ThanksCoach) ja se järjestetään liitettynä Euroopan urheiluviikon #beactive-toimenpiteisiin.

Valmentajan päivän ideana on tuoda urheiluvalmentajien arvokasta toimintaa esiin jakamalla kiitoksia sosiaalisessa mediassa ja järjestämällä pieniä yllätyksiä omille valmentajille. Valmentajia voi toki kiittää vaikka jokaisena päivänä, mutta erityisen hyvä päivä kiitoksille on Valmentajan päivä 25.9. Lisätietoa on saatavissa Suomen Valmentajat ry:n sivuilta.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi maksutta vuoden loppuun asti

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi on kurssikokonaisuus, joka edistää parempaa valmennusta ja turvallista toimintaympäristöä liikunnan ja urheilun piirissä. Kurssin keskeisenä tavoitteena on lisätä urheilutoimijoiden yhteistä tietoisuutta ja ymmärrystä vastuullisesta valmentamisesta sekä fyysisesti, henkisesti ja sosiaalisesti turvallisen toimintaympäristön edistämisestä.

Vastuullisen valmentajan verkkokurssi tarjotaan 31.12.2021 saakka maksuttomana. Kaikki lisätiedot löytyvät Olympiakomitean sivuilta ja itse kurssin pääsee suorittamaan osoitteessa oppimisareena.fi.

Seurapaitapäivää vietetään tiistaina

Seurapaitapäivänä juhlistetaan suomalaista urheiluseuratoimintaa jälleen ensi tiistaina 28.9. Jokainen voi kunnioittaa omaa seuraansa pukeutumalla sen väreihin, nappaamalla kuvan itsestään sekä jakamalla kuvan sosiaaliseen mediaan aihetunnisteilla #seurapaitapäivä ja #seurasydän.

Harrastamisen kipinä voi muuttaa koko elämän!

Seurojen rooli aikuisten liikuttajana on kasvanut viime vuosina. Aikuisten osuus väestöstä kasvaa ja aikuiset harrastavat liikuntaa yhä enemmän. Lisäksi aikuiset toimivat vapaaehtoisina seuroissa ja osallistuvat lastensa liikunnan harrastamiseen.

Harrastamisen kipinä voikin muuttaa koko elämän. Löytyykö oma intohimosi esimerkiksi harrastepesiksestä?

Ylipäätään kuka tahansa voi liittyä seuraan haluamassaan roolissa, kuten Olympiakomitean sivuilla kerrottu esimerkki osoittaa.

Pesäpallo kuuluu kaikille!

100-vuotista taivaltaan 2022 juhlistava kansallispelimme kuuluu kaikille. Turvallisen toimintaympäristön rakentaminen edellyttää aktiivisia tekoja ja on meidän kaikkien tehtävä. Antirasismi on epäasialliseen käytökseen ja syrjintään puuttumista sekä yhdenvertaisuuden edistämistä.

Havaitsemistasi tai kokemistasi epäkohdista tulee ilmoittaa eteenpäin, jotta niihin pystytään puuttumaan. Yhteydenottokanavia on useita ja tietoja käsitellään täysin luottamuksellisesti.