Saavutus on seurahistoriallinen. Pöytyän Urheilijat kärsi 0-3-tappiot miesten superpesiskarsinnassa Oulun Lippo Pesikselle 2017 ja naisten superpesiskarsinnassa Lappajärven Veikoille 2018, mutta nyt nousu Superpesikseen toteutuu kautta aikain ensimmäisen kerran.

Yksi voittajien sankareista superpesiskarsinnassa oli vasta 17-vuotias Aurora Frantsila, joka takoi kolmeen otteluun kuusi lyötyä juoksua ja ylsi kaikissa otteluissa palkinnoille.

Naisten Superpesis on lähellä saada toisenkin uuden joukkueen kaudelle 2022. Mailattaret Vaasasta kukisti Siilinjärven Pesiksen vieraskentällä 0-1 (1-1, 1-2) ja johtaa superpesiskarsinnan toista otteluparia jo voitoin 2-0.

Mynämäen Vesa debytoi Superpesiksessä kunnan ensimmäisenä palloilun pääsarjajoukkueena 2019. Nyt seuran taival pääsarjatasolla kuitenkin toistaiseksi päättyy kolmen kauden jälkeen.

Kankaanpään Maila säilytti sarjapaikkansa

Koko pesäpalloyhteisöä sykähdyttänyt Jyväskylän Lohi taisteli upeasti miesten superpesiskarsinnassa, mutta sai lopulta todeta Kankaanpään Mailan paremmakseen voitoin 3-0. KaMa jatkaa näin 12. peräkkäiselle kaudelleen Superpesiksessä.

Miesten superpesiskarsinta sunnuntaina

Oulun Lippo Juniorit – Siilinjärven Pesis 1-2 (8-5, 0-2, 0-1)
Kankaanpään Maila – Jyväskylän Lohi 1-0 (1-1, 5-1)

Miesten superpesiskarsinta Veikkaus-tulospalvelussa

Naisten superpesiskarsinta sunnuntaina

Mynämäen Vesa – Pöytyän Urheilijat 0-2 (1-2, 3-6)
Siilinjärven Pesis – Mailattaret, Vaasa 0-1 (1-1, 1-2)

Naisten superpesiskarsinta Veikkaus-tulospalvelussa