Valitse sivu

Harrastusviikko, jota vietetään 6.-12.9.2021, linkittyy Harrastamisen Suomen malliin. Mallin tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteydessä.

Harrastusviikon aikana koululaisille tarjotaan mahdollisuuksia kokeilla taiteen, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa – lasten toiveet ja oman paikkakunnan tarjonta huomioiden.

Harrastus tuo elämään paljon hyviä asioita: uusia taitoja ja onnistumisen kokemuksia, uusia ystäviä ja yhteisöllisyyttä sekä vaihtelua ja virkistystä normaaliarkeen. Parhaimmillaan uusi harrastus voi sytyttää kipinän, joka imaisee mukaansa ja antaa elämälle aivan uuden suunnan. Vain kokeilemalla voi tietää, mikä harrastuksista on se oma, itselle parhaiten sopiva juttu.

– Hyvät harrastukset tuovat onnistumisen ja iloisia yhdessä tekemisen kokemuksia. Harrastusviikko on erinomainen mahdollisuus kokeilla koulupäivän yhteydessä uutta ja löytää oma mieleinen harrastus. Harrastusviikko tukee hyvin Harrastamisen Suomen mallin tärkeää tavoitetta kuulla lasten ja nuorten toiveita mieluisen harrastuksen löytymiseksi, sanoo tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen.

Liikuntakipinä löytyy koulusta ja urheiluseurasta

Suomen Olympiakomitea tarjoaa kouluille ja koululaisille virikkeitä harrastamiseen. Vinkkien ja ideoiden avulla opettajat ja eri-ikäiset lapset voivat saada uutta inspiraatiota vapaa-ajan viettoon. Olympiakomitea on vahvasti mukana valtion käynnistämässä Harrastamisen Suomen mallissa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseksi koulupäivien aikana. Liikunta- ja urheiluharrastuksen löytämiseksi parhaan avun tarjoavat urheiluseurat kautta maan.

– Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Koronapandemian myötä kymmeniä tuhansia lapsia on pudonnut harrastustoiminnasta. Urheiluseurat toivottavat kaikki mukaan harrastamaan. Kentillä ja harjoitusryhmissä on tilaa kaikille, sekä uusille että vanhoille tutuille, hehkuttaa Olympiakomitean seura- ja jäsentoimintayksikön johtaja Jaana Tulla.

Harrastusviikko käynnistyi vauhdikkaan Olympiapäivän merkeissä. Olympiapäivänä juhlistettiin myös nuorten urheilijoiden esiinmarssia ja olympialipun alla kisattavia Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleja, jotka kisataan tulevana talvena Kainuussa ja Lahdessa.

Lähde: Suomen Olympiakomitea