Valitse sivu

Huotari voitti pelaajaurallaan kuusi Suomen mestaruutta ja yhteensä kahdeksan SM-mitalia. Pelinjohtajana Sotkamon Jymyn kasvatti on toiminut Superpesiksessä kaksi kautta Kiteen Pallossa vuosina 2015–2016.

– Mikolla on erinomaiset ihmissuhdetaidot, laajat kontaktiverkostot ympäri Suomen ja erittäin hyvä näkemys 2020-luvun pesäpalloon, kommentoi JoMan toimitusjohtaja Matti Lindholm tiedotteessa.

– Kartoitimme eri pelinjohtajavaihtoehtoja laajasti ja myös perinteisten kaavojen ulkopuolelta. Huotari nousi lopulta selkeäksi ykkösvaihtoehdoksi johtamaan Joensuun Mailan seuraavaa vaihetta ja vankistamaan seuran asemaa Suomen kärjessä, Lindholm jatkaa.

Huotari irtisanoutui tehtävästään Pesäpalloliiton urheiluyksikön johtajana 6.9.2021.

– Minusta elämässä pitää koettaa tehdä sellaisia asioita, joista tykkää. Päätin, että tämä on sellainen tehtävä ja haaste, jonka halusin ottaa vastaan. Olen työskennellyt pesäpallon parissa monessa eri roolissa, mutta koen, että pelinjohtaminen on sellainen osa-alue, jossa en ole vielä löytänyt omaa parastani, Huotari toteaa.

– Haluan oppia lisää ja tavoitteenani on ajaa tämän hetken huippupelinjohtajien etumatka kiinni. Sitä kautta voin mahdollistaa pelaajien kehittymisen omassa ruudussaan Suomen kärkeen ja Joensuun Mailan menestymisen, Huotari lisää.

JoMa jäi yhdeksän välierävuoden jälkeen viidenneksi, kun Sotkamon Jymy vei puolivälieräsarjan nimiinsä voitoin 3–2. Huotari kokee olevansa seuran tavoin käynnistämässä uutta ajanjaksoa.

– Joensuun Maila on seurana samassa tilanteessa kuin minä henkilökohtaisesti eli uuden alussa. Uusi projekti käynnistyy keskusteluilla pelaajien ja valmennuksen kanssa.

– Keskustelujen ja tilastoiden tutkimisen avulla haluan selvittää asiat, joita ryhdymme käymään joukkuetasolla läpi. Luotan, että pelaajiltamme löytyy niitä määreitä, mitkä tulevat ohjaamaan tekemistämme jatkossa. Tätä kautta saamme ponnistettua sen ensimmäisen hypyn lankulta kohti oikeaa suuntaa.

Huotarin viimeinen työpäivä Pesäpalloliitossa on 25.10.2021 ja siirtyminen Joensuun Mailan pelinjohtajan tehtävään tapahtuu syksyn aikana.