Huotari aloitti työn Suomen Pesäpalloliitossa 1.1.2017 ja viimeinen työpäivä liiton palveluksessa on 25.10.2021.

– Vuodet Pesäpalloliitossa ovat olleet työtä täynnä. Opin valtavasti näiden viiden vuoden aikana. Jos tämä osaaminen ja ymmärrys olisi ollut minulla aloittaessani työt viisi vuotta sitten, moni asia olisi tällä hetkellä varmasti pesiksessä paremmin, Huotari toteaa.

– Tunnen epäonnistuneeni siinä, että minun aikanani ei ole saatu parasta mahdollista luottamusta kaikkien seuratoimijoiden silmissä. Pesäpalloliikkeen kannattaneekin pysähtyä miettimään, miten lajia tulevaisuudessa johdetaan, eri toimijoita kohdataan ja kuinka tässä hienossa lajissa viestitään sisäisesti ja ulkoisesti yhteisellä arvopohjalla, Huotari jatkaa.

Huotarilla nousevat tunteet pintaan muistellessaan hienoimpia hetkiä viimeisten vuosien aikana.

– Tuntuu, että läheisimmän työparini kilpailupäällikkö Timo Lammisen kanssa saavutimme yhdessä sen, mitä työelämässä voi parhaimmillaan saavuttaa. Yhdessä sparraten lopputulos oli aina parempi kuin, että kumpikaan meistä olisi sitä yrittänyt yksin väsätä. Ikävöin sitä tekemistä jo tänään. Ylpeä olen myös siitä, että moni asia ja asiakirja on paremmassa tilassa nyt kuin, mitä ne olivat tullessani liiton palvelukseen.

– Ehkäpä lopuksi voisin hymyillen todeta, että asioiden yksityiskohtia hiova ja jankkaava Huotari porskuttaa eteenpäin. Aika Pesäpalloliitossa antoi elämän reppuun mukaan mittaamattoman arvokkaat eväät.

Pesäpalloliiton henkilökunnan puolesta asiaa miettivät toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta ja kilpailupäällikkö Timo Lamminen.

– Mikon lähtö jättää isoja aukkoja moneen osa-alueeseen, yhtenä suurena kokonaisuutena luonnollisesti kilpailutoiminta. Lajia ja sen kilpailutoimintaa on johdettu sekä kehitetty viimeisten viiden vuoden aikana valtavan suurella sydämellä, aina päätöksiin perusteluja, faktoja sekä vaihtoehtoisia toteutusvaihtoehtoja vaatien ja ennen kaikkea aina pesäpallon etua ajatellen. Vaikka mies lähtee, erittäin merkittävä määrä toimintatapoja tulee jäämään – pysyvästi. Erityiskiitos pitää Mikolle antaa rauhallisen loogisesta johtamistyylistä. Ilman tuota piirrettä Pesäpalloliitto ja koko pesäpalloliike ei olisi selviytynyt korona-ajasta lähelläkään näin pienin vaurioin.