Alajärvellä juhlinnan keskipisteenä on tietenkin Matti Iivarinen, joka on työskennellyt Paavolan koulussa luokanopettajana 31 vuotta. Maaningan Mahdin kasvatti Iivarinen voitti pelaajana Suomen mestaruuden Alajärven Ankkureiden paidassa 1988–89 ja toimi seurassa pitkään pelinjohtajana. Kaksinkertainen vuoden lukkari valittiin pelaajan roolissa Itä-Länteen 11 kertaa.

Mansen riveissä Iivarinen, päättyneellä kaudella miesten Superpesiksen kautta aikain kokeneimmaksi pelinjohtajaksi 494 ottelullaan noussut viuhkavelho, voitti ensimmäisen mestaruutensa pelinjohtajana.

Paavolan koulu ja Alajärven Ankkurit muistivat tuoretta mestaria kukkatervehdyksin, koulun oppilaat erilaisin lahjoin. Kollegaltaan Iivarinen sai Paavolan kultaisen viuhkan, jolla mestaripelinjohtaja laittoikin merkkiä päälle, mitä katsomossa istuneiden oppilaiden piti seuraavaksi tehdä. Paavolan koulu on yli 400 oppilaan opinahjo, jossa annetaan opetusta esikoululaisista kuudenteen luokkaan saakka.

– Iivarinen saapui kunniakujaa pitkin kentälle, jossa hänet istutettiin kultaisen syöttölautasen päälle laitettuun kultatuoliin. Koko koulun väki lauloi Saku Sammakon säveliin sanoitetussa laulussa Manse PP:n taipaleesta kohti mestaruutta, kuvaili Torstai-lehti uutisessaan.