Manse sai hetkensä avausjaksolla, mutta kuparinen jäi rikkomatta molemmilta joukkueilta. Tarkan ulkopelin kamppailussa yksikin juoksu olisi ollut kovaa valuuttaa ottelun jatkoa ajatellen.

KPL tuli vahvasti toiselle jaksolle ja otti komennon jätettyä ensin Mansen omalla sisävuorollaan nollille. Vahvaa lukkaripeliä esittänyt Janne Kivipelto iski kahdesti kumuran väliin kotiuttaen ensin Matti Saukon ja jatkoksi Matti Latvalan.

Manse sai lähteä 2-0-tilanteesta takaa-ajoon, mikä ei ole helppoa pienten marginaalien ottelussa. Molemmille joukkueille tilastoitiin ottelussa vain kahdeksan kolmostilannetta ja useimpien niistä syntyessä paloja saattoi olla taululla jo kaksikin. Todella tärkeä kavennusjuoksu syntyi kolmannen tasoittavalla, kun Go On Superjokeri Lauri Kivisen lyönti läpäisi kakkospuolen linjan ja Topias Lilja kiiti kotiin.

Ratkaisut siirtyivät kuitenkin neljänteen vuoropariin. Manse asetti jälleen painetta KPL-leiriin, kun Juha Niemi löi vastustamattomasti kolmospuolelle väliin kotiuttaen Tuomas Jussilan. Päivä oli kuitenkin Kivipellon, joka antoi paineen ulkokentälle kolmosluukkua kohti suuntautuneella lyönnillään ja käynnisti villit voitonjuhlat KSS Energia Areenalla.

– Tilanteet olivat vähissä. Vastustajalla oli ihan pieni hallinta, ainakin olevinaan. Tasoihin pääsimme, mutta se ei riittänyt. Saimme turpiin, joten edessä on viides ottelu, kommentoi Mansen pelinjohtaja Matti Iivarinen.

Uusia tavoitteita pitkin kautta asettanut KPL-kollega Iiro Haimi pääsee Iivarisen tavoin hakemaan uran ensimmäistä Suomen mestaruutta pelinjohtajana kerrasta poikki -ratkaisuna.

– Nyt vaaditaan enää yksi (voitto), se mahdollisuus on huomenna. Antaa mennä vaan, ohjeistaa Haimi omiaan.

KPL:n kokoonpanosta puuttui edellisessä ottelussa loukkaantunut Tommi Mäentausta.

– Vaikea nähdä, että Tommi huomennakaan pelaisi, Haimi arvioi.

Sen sijaan lauantain ottelussa liekehtinyt Janne Kivipelto on kokoonpanossa.

– Kiva, että tuli paikkoja ja pääsi lyömään. Hyvää ulkopeliä olemme pelanneet kaiken aikaa ja viimeiset kaksi peliä eläneet hetkessä. Tärkeintä on se, että vieläkin on mahdollisuus, Kivipelto iloitsi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Virkaveli Juha Puhtimäki pokkasi Mansen ykköspalkinnon.

– Kummallakaan ei ole varaa hävitä huomenna. Kumpi pystyy pelaamaan laadukkaamman pelin, vie mestaruuden. Kokonaisuus ratkaisee, Puhtimäki arvioi.

Miesten loppuottelusarjan voitot ovat Manse PP:n ja Kouvolan Pallonlyöjien välillä 2-2. Ratkaiseva viides ottelu pelataan Tampereen Kaupissa huomenna sunnuntaina kello 14 ja nähdään Ruudun päälähetyksenä.

Miesten loppuottelu Veikkaus-tulospalvelussa