Manse kirjoittaa pudotuspeleissä tarinaa, jonka käsikirjoituksesta on tulossa todellinen sensaatio. Katastrofaaliset kaksi tappiota pudotuspelien alkuun ja Imatran Pallo-Veikkojen yhden palon päässä ollut jatkopaikka ovat vaihtuneet kuuden voiton suoraan. Välieräsarjassa Manse kukisti Jymyn, joka jää nyt vasta kuudennen kerran loppuottelun ulkopuolelle kaudesta 1990 lähtien.

Erityisesti Manse on osoittanut jäätävää henkisen kantin lujuutta tiukoissa paikoissa. Kotiutuskilpailu selkä seinää vasten Imatralla ja kaksi Jymyä vastaan sekä kotona että vieraissa ovat kaikki kääntyneet Mansen eduksi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Jälleen loppuunmyytyyn Kauppiin keskiviikkona saapunut kotijoukkue otti vastustajaltaan luuloja pois heti alkuun. Pelinjohtaja Matti Iivarinen laittoi merkkiä päälle ja vastustamattomat lyöntiratkaisut saivat Jymyn ulkokentän neuvottomaksi, vaikka lukkari Aapo Komulainen yrittikin nopealla tempolla pysäyttää hurmoksen. Mansen kollega, ehdoton ottelun hahmo Juha Puhtimäki napsi tukun tärkeitä paloja ja irrotti etenijöitä oikea-aikaisilla väärillä.

Voittamisen kulttuurin tunteva Jymyn joukkue tiesi tauolla, että viimeinen mahdollisuus vaikuttaa ottelun ja ottelusarjan kulkuun on käsillä. Kova hyökkäys toisen jakson alkuun tuottikin taululle 0-3-johtolukemat. Mansen pakka ei kuitenkaan levinnyt vaan kotijoukkue vastasi huutoon väkevästi heti tasoittavallaan. Puhtimäen lyönti tuomittiin kenttään ja heti perään Juha Niemi rokotti Jymyn ulkokenttää kaventamalla tilanteen 2-3:een.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Superpesis (@superpesis) jakama julkaisu

Tämän keskiviikon karnevaali Kaupissa huipentui viimeiseen sisävuoroon. Manse tarvitsi yhden juoksun voittoon ja sen sekä loppunumerot 1-0 (5-0, 3-3) iski Niemi puhkaisemalla kakkossauman.

– Aika tyhjä on olo. 2-0-tappiolla olimme Imatra-sarjaa ja sieltä nousimme. Severi Tikkakoski tulee kesken kauden meidän joukkueeseemme ja ottaa roolia tiukassa paikassa kärkenä, täytyy olla kova äijä, tunteili ensimmäisen SM-mitalinsa varmistanut Juuso Myllyniemi Ruudun haastattelussa.

– Tässä sarjassa olimme todella kovia henkisesti. Jostain syystä tämä oli todella levollinen ottelusarja, ei jännittänyt missään kohtaa, toisen polven pesäpalloilija sanoi.

Jymyn pelinjohtaja Jani Komulainen myönsi suoraselkäisesti vastustajan olleen parempi. Hallitsevan Suomen mestarin tie vie nyt pronssiotteluun.

– Karvas paikka. Täytyy sanoa, että Manse oli parempi. Emme pystyneet pelaamaan sillä tasolla, jolla olisin toivonut meidän pystyvän. Toki heidän ulkopelinsä oli meidän sisäpeliämme vastaan hyvää – siellä ei ollut helppoja paikkoja, joista juoksuja tai vaihtoja ottaa. Ei mitään seliteltävää, parempi voitti ja piste, Komulainen totesi.

Miesten Superpesiksen kautta aikain kokenein pelinjohtaja Matti Iivarinen pääsee nyt tavoittelemaan ensimmäistä mestaruuttaan viuhkassa. Iivarinen voitti pelaajana kaksi SM-kultaa Alajärven Ankkureissa 1988–89.

Manse on ensi kertaa edustettuna miesten Superpesiksen pudotuspeleissä ja etenee heti loppuotteluun. Vastaavaan ei ole yksikään seura aiemmin yltänyt. Helsinkiläinen Kaisaniemen Tiikerit sijoittui debyyttikaudellaan 1997 viidenneksi ja voitti SM-hopeaa 1998. Kinnarin Pesis Järvenpäästä pelasi samoin kaksi kautta Superpesistä yltäen seitsemänneksi 2002 ja SM-hopealle 2003.

Mansen loppuotteluvastustaja on Vimpelin Veto tai Kouvolan Pallonlyöjät. Tampereella pelataan joka tapauksessa ensimmäinen loppuottelu keskiviikkona 15.9. kello 16 ja kolmas loppuottelu sunnuntaina 19.9. kello 15.

Miesten Superpesiksen välierät Veikkaus-tulospalvelussa

Miesten superpesiskarsinta keskiviikkona

Oulun Lippo – Siilinjärven Pesis 2-0 (2-1, 3-2)
Kankaanpään Maila – Jyväskylän Lohi 2-1 (0-1, 5-3, 1-0)

Miesten superpesiskarsinta Veikkaus-tulospalvelussa

Miesten Superpesiksen loppuottelut 2021

Ke 15.9. Manse – ViVe/KPL 16.00
La 18.9. ViVe/KPL – Manse 15.00
Su 19.9. Manse – ViVe/KPL 15.00

La 25.9. ViVe/KPL – Manse 14.00 Tarvittaessa
Su 26.9. Manse – ViVe/KPL 14.00 Tarvittaessa