Tutkinto on valmennusportaikon kolmas taso ja tason suorittaminen on koulutusvelvoitteena huippupesiksessä.

– Kouluttautuminen kannattaa ja on lystikästä puuhaa. Mielenkiintoisten aiheiden lisäksi tutkinnon parasta antia on verkostoituminen ja valmentajien väliset keskustelut – joskus jopa väittelyt, kertoo kurssivastaava Perttu Hautala.

Pääsyvaatimuksena on pesäpallon kolmiportaisen koulutusjärjestelmän toisen tason tutkinto (Juniorivalmentaja- tai Huippuvalmentajapolun 2. taso tai Nuorten Pesisvalmentajatutkinto NPVT) tai korkeampi liikunta-alan koulutus. Muussa tapauksessa, jos hakijalla on pitkä pelaaja- tai valmentajaura, hänellä on luonnollisesti mahdollisuus hakea koulutukseen. Hakemukset käsitellään yksilöllisesti.

Lajivalmentajatutkinto koostuu neljästä lähijaksosta ja lajinkehittämistyöstä. Lähijaksot pidetään neljänä viikonloppuna alkaen perjantaina päivällisestä ja päättyen sunnuntaina kello 16 mennessä. Lähijaksoja ennen herätellään tulevia aiheita yhteisillä Teams-hetkillä.

Muu pesäpallon koulutuskalenteri julkaistaan lokakuun aikana.

Lähijaksojen päivämäärät ja teemat

⚾ Jakso 1: Kuortane, 15.-17.10.2021 | Henkinen valmennus, ulkopelin kehittäminen
⚾ Jakso 2: Vuokatti, 12.-14.11.2021 | Toimintaympäristö ja johtaminen, sisäpelin kehittäminen
⚾ Jakso 3: Varala (Tampere), 3.-5.12 .2021 | Harjoittelun ohjelmointi ja lajifysiikkaharjoittelu, pelin kehittäminen
⚾ Jakso 4: Joensuu, helmi-maaliskuu 2022 (tarkentuu lähiaikoina) | Kokonaisvaltainen valmennus, lajinkehittämistyöt ja pelin kehittäminen

Koulutuksesta vastaa Pesäpalloliiton seurakehittäjä Perttu Hautala. Apukouluttajina toimivat aihealueittain lajin asiantuntijat pesäpallon valmennuskeskuksista ja huippuorganisaatioista.

Hinta ja ilmoittautuminen

Jaksokohtainen hinta on 390 € (kokonaishinta 1560 €). Lajivalmentajatutkinnolle haetaan vapaamuotoisella hakemuksella osoitteeseen perttu.hautala(ät)pesis.fi. Kerro hakemuksessa ainakin valmentamasi joukkue, valmennuskokemuksesi, käymäsi lajiliiton / muut koulutukset ja perustelut, miksi haluat kurssille. Haku päättyy 7.10.2021 klo 23.59.

Lisätietoa: Perttu Hautala | 040 562 4846 | perttu.hautala(ät)pesis.fi