Valitse sivu

KeKi juhli viime syksynä seurahistoriansa ensimmäistä B-tyttöjen Suomen mestaruutta. Tuon joukkueen avainpelaajista toista peräkkäistä kultamitalia tavoittelevat Henriikka Anttila, Henna Kaakinen, Hanna Lammela, Sanni Nättinen, Ria Ojala ja Erika Väliheikki. Kerrasta poikki -meiningillä pelatussa puolivälieräottelussa KeKi kukisti kotikentällään Joensuun Mailan 2-0 (3-2, 6-3).

Jyväskylän Kirittäret pelasi viimeksi tyttöjen Superpesiksen välierissä kaudella 2015, jolloin joukkue jäi neljänneksi. Kirittäret voitti B-tyttöjen SM-hopeaa 2013 ja SM-pronssia 2014. Tällä kertaa tie välieriin kulki kahdella pienten marginaalien voitolla helsinkiläisestä Roihusta.

Pesäkarhut yllätti paikalliskilpailijansa Feran tyttöjen Superpesiksen loppuottelussa 2018. Historian saatossa Fera on ollut B-tyttöjen menestynein joukkue seitsemällä mestaruudellaan ja yhteensä 16 SM-mitalillaan. Fera on pelannut loppuottelussa neljällä edellisellä kaudella ja voitti Suomen mestaruuden 2019.

Nyt Pesäkarhut pääsee tavoittelemaan loppuottelupaikkaa alkulohkon ykkösjoukkueena kotiedun turvin. Joukkueen pelinjohtajana toimii Antti Vihtkari, joka oli voittamassa Oulun Lipottarille kahta B-tyttöjen Suomen mestaruutta 2015-16.

Pesäkarhut kukisti puolivälierissä Lapuan Virkiän suoraan voitoin 2-0. Fera haki niukan voiton Ylihärmän Pesis-Junkkareista kerrasta poikki -ratkaisuna tuloksella 1-2 (5-1, 2-8, 0-1).

KeKin ja Kirittärien ottelusarja lähtee liikkeelle Kempeleessä tänään keskiviikkona. Avauskohtaamista seuraa Fanikamera suorassa lähetyksessä. Satakunnan paikallisderby käynnistyy Porissa ensi maanantaina ja jatkuu Raumalla keskiviikkona. Avausottelun välittää suorana lähetyksenä Satakunnan Kansa.

Tyttöjen Superpesiksen välierät Veikkaus-tulospalvelussa