Fera ei jättänyt loppuottelussa jossiteltavaa, vaan varmisti mestaruuden suoraan voitoin 2-0. Ratkaisun tuoneessa kotiottelussa keskiviikkona joukkueen sankariksi nousi ykköspalkittu Aino Tanhua, joka iski pallon kakkospesän päältä maisemiin ja kiersi avausjakson voittojuoksuna kunnarin tyhjään kenttään.

Tauon jälkeen Fera otti vastustajaltaan luuloja pois heti ensimmäisessä vuoroparissa. Kolmostilanteesta huolimatta Kirittäret jäi ilman kotiutusyritystä aloittavallaan ja kotijoukkue pääsi hyökkäämään. Harhaheittojuoksun jälkeen Ilona Hakoniemi tarjoili näpin etukentälle ja Jasmin Andreasen pinkoi numerot jo 2-0:aan.

Feran ote kirposi hetkeksi neljännen aloittavalla, kun Oona Kinnunen löi vahvan lyönnin kolmospuolelle ja Elsa Nyman kiiti kakkoselta kotiin saakka. Seuranneen harhaheiton hyödynsi Ronja Salmela ja toi tilanteen tasoihin. Sitä pidemmälle Kirittärien rynnistys ei riittänyt, vaan Fera aloitti voitonjuhlat loppunumeroilla 1-0 (3-0, 2-2). Ratkaisuottelu nähtiin suorana lähetyksenä Feran YouTube-kanavalla.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Kirittäret NYP/NSS/B (@kirittarettalent) jakama julkaisu

Feralle loppuottelupaikka oli jo viides peräkkäinen ja Suomen mestaruus toinen viiden vuoden sisään tyttöjen Superpesiksessä. Yhteensä Feralla on ikäluokan mestaruuksia ennätykselliset kahdeksan, kun toiseksi eniten niitä on Lapuan Virkiällä, kuusi.

Edellisen mestaruutensa tyttöjen Superpesiksessä Fera voitti 2019. Kuluvan kauden joukkueesta jo silloin olivat mukana juhlimassa ennätyksellisesti viisi ikäluokan loppuottelua pelannut Jasmin Andreasen sekä Hulda Alanen, Lotta Lindroos, Iida Lomppi, Alina Rosendahl ja Aino Tanhua.

Tyttöjen Superpesiksen pronssiottelu pelattiin dramaattisesti kerrasta poikki -periaatteella. Viime vuonna mestaruutta juhlinut Kempeleen Kiri jatkaa mitalikannassa voitettuaan Pesäkarhut Porissa 0-2 (1-2, 3-7). Ria Ojala palkittiin voittajien parhaana, Veera Jacklin ratkaisi toisen jakson 1+3 lyödyllä juoksullaan.

Suomen mestari 2021, tyttöjen Superpesis: Fera, Rauma

Hulda Alanen; Jasmin Andreasen; Emma Hakala; Ilona Hakoniemi; Lotta Lindroos; Aino Lomppi; Iida Lomppi; Mikaela Mattila; Oona Mäkinen; Alina Rosendahl; Erica Rosendahl; Julia Ruoho; Anni Saarela; Enna Saarela; Aino Tanhua. Jenna Mäkelä (pj); Riku Rosendahl (2. pj)

SM-hopeaa 2021, tyttöjen Superpesis: Jyväskylän Kirittäret

Liinu Havukainen; Ella Jääskeläinen; Eveliina Kalajanniska; Siiri Kantanen; Venla Karttunen; Oona Kinnunen; Fanni Käyrä; Julia Lampinen; Elsa Nyman; Iida Pajunen; Viivi Partanen; Iiris Rautio; Elle Rissanen; Ronja Salmela; Venla Vapaavuori; Vera Vertanen. Mattias Kitola (pj); Eemil Peltomäki (2. pj)

SM-pronssia 2021, tyttöjen Superpesis: Kempeleen Kiri

Henriikka Anttila; Veera Jacklin; Henna Kaakinen; Pinja Karttunen; Nicola Kreus; Hanna Lammela; Eerika Mansikka-aho; Petra Nurro; Sanni Nättinen; Ria Ojala; Saana Ojantakanen; Essi Palkki; Venla Ronkainen; Oona Temonen; Erika Väliheikki. Jarkko Sillanpää (pj); Jarkko Kokko (2. pj)