Valitse sivu

Uransa kolmannen lyöjäkuninkuuden vienyt Janne Mäkelä on ollut vahvassa iskussa ja ylsi joukkueestaan yhdeksän kertaa palkinnoille elokuun otteluissa. Vedon oma kasvatti ja aina seuraa edustanut Mäkelä löi keskimäärin 3,67 juoksua ottelua kohden elokuussa siivittäen joukkueensa välieriin yhdeksän ottelun voittoputkessa. Superpesiksessä uransa 1000. lyödyn juoksun kesäkuussa takonut Mäkelä on kolminkertainen Suomen mestari sekä pudotuspelien arvokkain pelaaja kaudelta 2016.

Vuoden pesäpalloilija 2019, kuudetta peräkkäistä kauttaan porilaista Pesäkarhuja edustava Emilia Itävalo saavutti uransa ensimmäisen tilastovoiton. Kankaanpään Mailan kasvatti kruunattiin etenijäkuningattareksi 51 tuodulla juoksulla. Kärkilyöntitilastossa Itävalo saavutti kolmannen sijan ja oli yksi sarjan parhaista ykköstilanteen purkajista. Itävalo pelaa tasaisesti korkealla tasolla niin sisällä kuin ulkona etukentällä ja kuuluu uudistuneen joukkueensa merkittävimpiin tukipilareihin kentällä ja sen ulkopuolella.

Kolehmainen ja Värri Ykköspesiksen parhaat

Harri Kolehmainen pelasi 11 kautta Superpesistä ja voitti kaksi SM-pronssia kasvattajaseurassaan Pattijoen Urheilijoissa Raahessa, kunnes siirtyi tälle kaudelle Ykköspesikseen ja Oulun Lipon (Lippo Juniorit) riveihin. Tulosta on syntynyt ja Kolehmainen on vastannut odotuksiin, mistä sisäpelin osalta kertovat sarjan etenijäkuninkuus ja kärkilyöntitilaston voitto. Kolehmainen on yksi joukkueensa tärkeimmistä pelaajista parhaillaan käynnissä olevassa välieräsarjassa Kannuksen Uraa vastaan. Lippo saa avausottelun voitolla kaksi mahdollisuutta edetä superpesiskarsintaan.

Pöytyän Urheilijoiden oma kasvatti Terhi Värri voitti ylivoimaisesti etenijäkuningattaren tittelin naisten Ykköspesiksessä ja samalla tehotilaston. 92 kärkilyöntiä oikeuttavat tilaston neljänteen sijaan. Värri on joukkueensa avainpelaaja, kun PöU haastaa superpesiskarsinnassa paikalliskilpailijansa Mynämäen Vesan.

Elokuun pelaajat Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä

Miesten Superpesis: Janne Mäkelä, ViVe
Naisten Superpesis: Emilia Itävalo, Pesäkarhut
Miesten Ykköspesis: Harri Kolehmainen, Lippo
Naisten Ykköspesis: Terhi Värri, PöU

Kuukauden pelaajat kautta aikain