Avausjaksolla peli vapautui pienen tunnustelun jälkeen. Neljännessä vuoroparissa alkoi tapahtua, kun Lännen ykköspalkittu Alexandra Scheweleff käänsi ensin upealla lyönnillä tilanteen Lännen eduksi. Scheweleff pelasi myös Kuopion-Siilinjärven Nuorisoleirillä C-tyttöjen arvo-ottelussa.

– Vahvimmat lyöntini otin käyttöön ja pallo meni läpi. Se oli hyvä lyönti.

– Molemmat Itä-Lännet olivat hienoja kokemuksia, oli tosi hienoa päästä pelaamaan. Lännellä oli hyvä joukkuehenki ja kaikkia kannustettiin, Scheweleff iloitsi.

Itä kuitenkin pelasi järkevästi tasoittavallaan. Ensimmäistä tyttöjen Itä-Länttään pelannut Nelli Huotari vastasi voittojuoksusta taidokkaalla näpillä, joka saatteli Salli Palolan kotipesään.

– Hieno tapahtuma, hieno peli. Haasteellista se kuitenkin on, kun pelaajia on mukana monesta eri joukkueesta. Pelaajia ei käytännössä nähnyt ilman maskia kuin kentällä. Ajattelin toisen jakson lopussa, että voitamme tämän pelin, mutta Länsi teki hyvin tilannetta, Idän pelinjohtaja Jarkko Sillanpää sanoi.

Toisella jaksolla Idän Anna Ala-Kauhaluoma oli liki pitelemätön lyöntipaikalla, mutta Länsi ilmoittautui taisteluun mukaan viimeisellä mahdollisella hetkellä kirien 4-2-tilanteesta rinnalle ja ohi.

– Jaksotauolla puhuimme, että on kivaa pelata koko rahan edestä. Käsittämätöntä, miten joukkue pystyi näin lyhyessä ajassa pelaamaan noin hyvin yhteen. Superissa puhuimme, että yksi pinna riittää, pelinjohtaja Jenna Mäkelä sanoi.

Sen Länsi myös teki. Tiia Peltonen laittoi paineen takakentälle ja Aino Tanhua karkasi kotiin. Kentän parhaana palkittiin upeasti lukkarina ja ykköstilanteen purkajana onnistunut Ilona Hakoniemi.

– Hyvin tiesi kaikkien vahvuudet ja sisälläkin siitä oli apua, kun menimme Feran Superin kärjellä. Pystyimme tänään olemaan paineen alla kovempia kuin kaveri. Tytöt löivät palloa väliin, mikäs siinä, Hakoniemi hehkutti.

Tyttöjen Itä-Länsi-ottelua seurasi Erku-Areenalla Porissa 942 katsojaa. Neljännen kerran peräkkäin juhlinut Länsi otti kautta aikain 30. voittonsa Idästä ja hallitsee tilastoa voitoin 30-14.

Veikkaus-tulospalvelu

Tyttöjen Itä-Länsi-ottelun 2021 tilastot