Valitse sivu

Seurojen toive on ollut aloittaa ottelut markkinoinnillisista syistä mahdollisimman myöhään, jotta yleisö ehtii helpommin paikalle. Ottelun kestoon on varattu vähintään reilun kolmen tunnin aikaikkuna ennen auringonlaskua. Otteluajan ja säätilojen vaihdellessa pelituomarilla on mahdollisuus lyhentää tauon pituutta tarvittaessa erillisen ohjeistuksen (pdf) mukaisesti. Tavoitteena on saada toinen jakso alkamaan viimeistään yksi tunti 20 minuuttia ottelulle määrätystä alkamisajasta. Tauon vähimmäispituus on kuitenkin aina viisi minuuttia.

Sääntö tauon pituuden muuttamisesta on voimassa kaikissa valtakunnallisissa pesäpallosarjoissa 25.8.2021 alkaen. Käytäntöä sovelletaan arkipäivinä pelattavissa otteluissa sekä tarvittaessa viikonloppuisin.

Superpesiksen pudotuspeleissä lisätään myös otteluissa käytettävien pallojen määrää. Näin varmistetaan pallojen maksimaalinen näkyvyys ja laatu otteluiden kaikissa vaiheissa.