Leiritysten kesto on neljä kertaa lukuvuoden aikana neljän päivän kokonaisuus tai kolme kertaa lukuvuoden aikana viiden päivän kokonaisuus. Yläkoululeiritykseen ilmoittaudutaan aina yhdeksi lukuvuodeksi kerrallaan.

Tähtäimessä on uusien askelien ottaminen pelaajapolulla ja kokonaisvaltainen urheilijaksi kasvaminen. Yläkoululeirityksessä nuoret oppivat kattavasti laji- ja pelitaitoja sekä pääsevät monipuolisen fysiikka- ja tukiharjoittelun piiriin asiantuntijoiden johdolla, mutta samalla itsenäistyvät, saavat tärkeitä eväitä yleensä elämää varten ja tutustuvat uusiin kavereihin.

Koulunkäynnin sujuvuudesta pidetään tiukasti kiinni leiriviikkojen aikana. Samalla urheilijat näkevät käytännössä, miten urheilijan kaksoisura -malli parhaimmillaan toimii.

– Joukkueemme pelaajat todella pitivät yläkoululeirityksestä ja saivat uusia ystäviä eri puolilta Suomea. Samalla he näkivät, miten asioita tehdään oman seuran ulkopuolella ja mitä kokonaisvaltainen urheilijan elämä vaatimuksineen on, Petri Huhtala Haapajärven Pesä-Kiiloista kiittelee.

Leiritysten kustannuksista vastaavat urheilijat. Yhden leiripäivän hinta on noin 65-75 € sisältäen täysihoidon sekä valmennuksen.*

Yläkoululeirityksestä on muodostunut kiinteä ja olennainen osa pesäpallon pelaajapolkua. Viimeksi hakijamäärät nousivat ennätyskorkeiksi. Yläkoululeiritykset järjestetään kaikissa tilanteissa terveysturvallisesti – viranomaisten ohjeistuksia, suosituksia ja määräyksiä noudattaen.

Ilmoittautuminen

⚾ Katso lisätiedot ja tutustu huolellisesti ilmoittautumislomakkeella vaadittaviin tietoihin sekä videoklippeihin osoitteessa www.pesis.fi/ylakoululeiritys.

⚾ Valtakunnallista yläkoululeirityksen toimintamallia on esitelty kattavasti myös Olympiakomitean sivuilla

Siirry hakulomakkeelle ja täytä siihen huolellisesti vaadittavat tiedot 27.8. kello 12 mennessä (Huom! Hakuaika Vuokatin yläkoululeiritykseen päättyy jo 15.8. kello 24).

Pesäpallon yläkoululeiritysten valmennuskeskukset

Joensuu

Kuortane

Pajulahti (Nastola)

Varala (Tampere)

Vuokatti (Sotkamo)