Valitse sivu

Suurin huomio kohdistuu tietysti syöttäjänä pelaavan Konsta Kurikan otteisiin. Miehellä on suuret suunnitelmat kokeilla siipiensä kantavuutta baseballin ammattilaiskentillä tämän kauden jälkeen. Mikäli Kurikan tavoitteet toteutuvat, on se aivan poikkeuksellista maailmassa, että urheilija, joka on pelannut ensimmäisen varsinaisen baseball ottelunsa vasta 20-vuotiaana, päätyy lajissa ammattilaiseksi.

Videolla Kurikka pitämässä baseball tuntumaa yllä Sotkamossa aiemmin tällä viikolla

Kurikan kohdalla tämä on tosin mahdollista hänen hurjan heittokätensä ansiosta, ja mies on jo viime talven harjoituksissa syöttänyt yli 150 kmh nopeudella. Perjantain ottelu on todellakin Kurikalle vasta toinen baseballissa. Ensimmäinen peli tapahtui keväällä kovassa Saksan Bundesliigassa (Heidenheim), josta Kurikan pelioikeudet on nyt siirretty Espoon Exposiin.

Kurikka onkin nyt hakemassa pelituntumaa ja pohjaa tulevia tryout leirejä jne varten. Mahdollisia seuraavia etappeja Kurikalle voisi olla Japanin ja Australian ammattilaissarjat tai 1-2 kauden ajaksi USA:n kivikova NCAA yliopistosarja.

”Konsta on aivan poikkeuksellinen urheilija, jolla on oikeasti mahdollisuus edetä baseball ammattilaiseksi. Normaalisti tuossa iässä lajin pariin vasta tulevalla pelaajalla ei olisi mitään käytännön mahdollisuuksia ammattilaiseksi ja Konstankin osalta tarvitaan lahjakkuuden lisäksi myös hyvää ajoitusta ja tuuria, sekä ennen kaikkea on tärkeätä löytää hänelle paikka, jossa mies saa hyvää valmennusta sekä riittävästi aikaa omaksua baseballin vaatimia taitoja” kertoo Suomen Baseball ja Softball Liiton puheenjohtaja Jukka Ropponen.

Kurikkaa nuorempi Luka Raesmaa on todella kovakätinen peluri myös, mutta ei ole vielä ehtinyt harjoitella baseballia muutamaa kertaa enempää. Perjantaina nähdään kuinka Puumien valmennus tulee Raesmaata peluuttamaan. Takakentällä mies pystyy varmasti pelaamaan paikka kuin paikkaa ja ajan myötä hän tulee varmasti olemaan myös kova luu syöttökummulla.

Itse otteluun hallitseva mestari lähtee ennakkosuosikkina muutamista loukkaantumisista huolimatta, mutta Puumat on hyvänä päivänä aina yllätysvalmis ja on aiemmin tällä kaudellakin laittanut Exposin tekemään kovan päivätyön voiton eteen