Valitse sivu

Superpesiksessä käytäntö tulee voimaan välierävaiheesta eteenpäin ja superpesiskarsintaan. Ottelun aloituksen ja auringonlaskun välillä tulee olla vähintään 3 tuntia 15 minuuttia arkisin sekä 4 tuntia viikonloppuisin. Kotijoukkueella on mahdollisuus päättää arkiotteluiden alkamisaika myös maksimissaan 30 minuuttia tätä aiemmaksi.

– Pesäpallo on ulkoilmaurheilua, johon olosuhteet vaikuttavat, vaikka ne ovat molemmille joukkueille samat. Tavoitteena on saada kauden tärkeimmät ottelut pelattua oikeudenmukaisesti ja turvallisesti sekä estää mahdollisimman pitkälle tilanteet joutua pelaamaan otteluita pimeyden takia uudelleen. Koronatilanteen vuoksi kausi jatkuu vielä normaalia pidemmälle, Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen toteaa.

– Seurojen toive on aloittaa ottelut mahdollisimman myöhään, jotta katsojat ehtivät työpäivän jälkeen helpommin paikalle. Toisella puolella vaakakupissa ovat nämä pimeyden tuomat haasteet, Lamminen lisää.

Pesäpallon kilpailumääräyksissä otteluiden alkamisaika on totuttu määrittelemään viikkonumeroiden mukaisesti. Kuitenkin Itä- ja Länsi-Suomen välillä on jopa 30 minuutin ero valoisassa ajassa. Päivä lyhenee noin 25 minuutin viikkotahdilla syyskuussa. Pesäpalloa ajatellen keinovalaistuksesta ei ole löydetty ratkaisua pallon näkymiseksi paremmin.

Otteluajan määrittelyä koskeva ohjeistus on voimassa Superpesiksen välieristä eteenpäin ja superpesiskarsinnassa, miesten Ykköspesiksen välierissä, suomensarjan nousukarsinnoissa sekä nuorten Superpesiksessä ja Ykköspesiksessä välieristä lähtien.

Pesäpalloliitto tiedotti keskiviikkona pelituomarin mahdollisuudesta lyhentää tauon pituutta ja ottelupallojen määrän lisäämisestä pudotuspeleihin.