Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on suunnattu kaikille ohjaajille ja valmentajille lajista, valmennuskokemuksesta tai valmennuksen taustasta riippumatta. Tavoitteena on edistää parempaa valmennusta ja turvallisen toimintaympäristön rakentumista. Kurssi on suoritettavissa osoitteessa oppimisareena.fi missä ja milloin tahansa.

Kurssi on maksuton 31.12.2021 saakka. Kurssimaksu, 10 € / henkilö, maksetaan 1.1.2022 alkaen kurssille ilmoittautumisen yhteydessä Suomisportissa ja sillä katetaan järjestelmän ylläpitokuluja.

Suorittamalla kurssin valmentaja osoittaa sitoutumisensa vastuulliseen valmennukseen ja saa kurssista todistuksen sekä meriitin Suomisportin Sporttitililleen.

– Maailma muuttuu ja myös meidän on muututtava, muistuttaa Suomen jalkapallomaajoukkueen Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

Vastuullisuus ei ole yksittäinen projekti, vaan jatkuva itsensä ja toiminnan kehittämisen prosessi. Vastuullinen valmentaja -verkkokurssi on osa urheiluyhteisön yhteistä vastuullisuusohjelmaa ja turvallisen toimintaympäristön toimenpiteitä. Kurssin tavoitteena on myös pyrkiä ennaltaehkäisemään, ettei eettisten ja epäasiallista käyttäytymistä koskevien rikkomusten käsittelylle tulisi enää tulevaisuudessa tarvetta.

Lisätietoa Vastuullinen valmentaja -verkkokurssista löytyy Olympiakomitean uutisesta.